utorak, 3. travnja 2018.

Uhapšen član Inicijativnog odbora Nezavisnog bloka

Uhapšen član Inicijativnog odbora Nezavisnog bloka Novo Sarajevo, stranački kolega "osvjedočenih boraca" protiv kriminala i korupcije.

Kako "Dnevni avaz" saznaje iz policijskih izvora, prošle sedmice ispitano je još 20 osoba osumnjičenih za krivična djela organizirani kriminal, utaju poreza i pranje novca. Među njima je i bivši direktor Sarajevske filharmonije Emir Nuhanović, kojem je Kantonalni sud u Sarajevu već odredio jednomjesečni pritvor. I on se sumnjiči za pranje novca preko jedne fondacije.
Emir Nuhanović od 1994. do 2007. obavlja funkciju direktora Sarajevske filharmonije kao kadar koji je podržavala Stranka demokratske akcije. Međutim, činjenica je i da je Nuhanović jedan od osnivača Nezavisnog bloka, stranke koju je utemeljio skupa sa Senadom Šepićem, Sadikom Ahmetovićem i Salkom Sokolovićem, "osvjedočenim borcima" protiv kriminala i korupcije.


1 komentar:

  1. Nezavisni blok je jedina nada kojekakvim kriminalcima koji se nadaju da će pobijediti na izborima, te na taj način dobiti imunitet od krivičnog gonjenja u naredne četiri godine. Moja procjena je da će NB osvojiti jedan do dva mandata u Skupštini ZDK i nijedan na nekom drugom nivou vlasti. Znači ko hoće imunitet mora biti prvi ili eventualno drugi na listi NB za ZDK.

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...