petak, 23. ožujka 2018.

U Zenici nestalo 15 miliona! Poštenom nalazaču Grad ponudio nagradu od....

Osnovali Agenciju za realizaciju GGM-a, uzeli kredit od 50 miliona za izgradnju dvije dionice, potrošili 35 miliona na jednu....  Druga nije urađena, nestalo 15 miliona, izvještaj na Gradskom vijeću nije prošao, obećali drugi, a potom ugasili AGENCIJU ZA realizaciju GGM-a!? 

A gdje je 15 miliona "Gradsko vijeće" ne zanima. FK na vijeću obećao reviziju, ali ništa. Heleg po poznatom receptu kao i Hazbo premješten(sklonjen) na mjesto savjetnika. 

I poslije svega neka mi neko kaže da u Gradskom vijeću, osim jedne vijećnice čije ime neću spomenuti da ne ispadne promocija, neko pita, gdje su pare. Zašto ne pitaju? Zato što ih nije briga ili im je naređeno da šute? 

Što se tiče naslova, naravno, poštenom nalazaču Grad nije ponudio nikakvu nagradu jer Grad ne zanima gdje je 15. miliona. 
Nažalost, Tužilaštvo na prati 32 vijećnika, a ni onu jednu u gradskom vijeću koja ukazuje na kriminal.

Podsjećam na fcb.objavu od neki dan; "Biti vijećnik u Zenici znači biti prisutan na sjednicama vijeća, čačkati nos, dizati ruku u korist određenih lobija na osnovu kojih ćeš u skladu s prethodnim dogovorima izvući i određenu ličnu korist. Danas ih zovu "Zeničke kursadžije".

U prilogu: priča iz 2012.god. o početku izgradnje GGM-a u cjelosti, koji prikazuje najavu izlaska iz recesije ali i dio koji se odnosi na količinu pomenutog novca...


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...