utorak, 20. ožujka 2018.

Kreho: 20 mart - performans ubleha i ludila!

Foto: Hadis Burić
DANAS JE 20 MART KADA SE U SALI GRADSKOG VIJEĆA ZENICA ODRŽAVA PERFORMANS

" SVE JE DŽABA, SELO GORI A ČEŠLJA SE BABA" !!!!!
kada je jedan naš sugrađanin pretraživao arhive u Dubrobvniku i pronašao datum 20. 03. 1436.  kada se prvi put do sada pronađenim dokumentima pominje Zenica dovedena je do  manipulacijom i ublehama do tog nivoa da se predstavlja kao kolektivna mentalna droga koja je potrebna svakom režimu da bi ostao što duže na vlasti u Zenici.

I mi, 90% običnih građana se trebamo veseliti i to još praznih džepova i stomaka?????

Šta današnji dan 20.mart 2018. svake godine znači čovjeku u Zenici koji se bori da preživi od svoje penzije ili plate koju mu isplati poslodavac u Zenici kako hoće pa čak i jednu polovinu plate  u tvrdim bombonama.
Današnji performans ubleha i ludila " SVE JE DŽABA, SELO GORI A ČEŠLJA SE BABA" služi da bi se svi prisutni smijali pred kamerama i objektivima fotoaparata i pokazali ushićenost u sali Gradskog vijeća,  samo je još jedan pokazatelj da je obični čovjek od istih "smijača"  zapostavljen pa čak i zaboravljen.

Kako ?

Istim građanima Zenice "Gradski sveci" plasiraju putem medija informacije koje  stvaraju  lažnu sliku o svim  životno važnim stvarima.
Građani Zenice danas u 90% slučajeva  žive lošije nego jučer i imaju lošije zdravlje nego jučer pa se postavlja pitanje šta im znači 20. 03. svake godine ?

Sajam ludila i ubleha , zar ne ??????

Informacija o kojoj sam pisao medijima da se građanima Zenice godišnje preko računa za komunalne usluge nezakonito ukrade iz novčanika više od 3.000.000 KM ( tri miliona KM )  tj. preko računa od istih onih političara na  vlasti koji im  danas poručuju slavite i veselite se jer danas je Dan Zenice.

Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Građani Zenice moraju se probuditi iz zimskog sna-hibernacije i pogledati istini u oči koju im svaki dan saopštavaju građanski aktivisti na slobodnoj teritoriji-blog. 32.vijecnik  jer mi nismo miljenici  niti jednog režima pa i ovoga koji je sada na vlasti u Gradskoj upravi.

Dragi moji sugrađani u svom interesu mislite svojom glavom svakog dana pa i ovog 20.marta 2018. godine.

Hasan Kreho


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...