Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


ponedjeljak, 19. ožujka 2018.

Keleštura: Kasumoviću, dosta više!

Na adresu 32.vijećnika stiglo je saopštenje za javnost od strane Mensuda Kelešture, vijećnika Gradskog vijeća Zenica povodom dešavanja na poslednjoj sjednici. Njegovo obraćanje prenosim u cjelosti.

KASUMOVIĆU, DOSTA VIŠE!

Na početku koristim priliku da se zahvalim mnogobrojnim sugrađanima na razumjevanju i podršci za reakciju na 19. sjednici GV. Također se zahvaljujem svim političkim strankama i partijama koje se cjenim, svojom šutnjom nisu svrstale na stranu Kasumovića.
Svi gore navedeni drže do svog ugleda i dostojanstva, te su kao ja spremni da ih brane pod svaku cijenu.
Razumijem i one koji me osuđuju, jer vjerujem da im čojstvo i dostojanstvo u odnosu na druge interese baš i nisu jača strana.
Takvi se zgražaju mojom reakcijom, a koja je uobičajan način reagovanja muslimana po onome ko  „ prevrši svaku mjeru“ .
Ne čude se na Kasumovićevo „džikansko“ više puta pozivanje na „pesničenje na ulici „. To je za pojedince civilizovano i za svaku je pohvalu. E, pa hvala, ali neka me takvi ne podržavaju.
Kako da reaguje čovjek, kog se več 15 mjeseci zbog neprestanih laži okrivljuje za spregu sa kladionicama, pri čemu se iz straha od „degeneka“ ne smije pomenuti imena ostalih 7 viječnika. Kasumović mlati apelaciom tvrdeći da je protuzakonita. Pa ako je protuzakonita zašto je ne preda u Tužilaštvo u kom konstantno od 2003 godine boravi mal te ne kao uposlenik, da i ja jednom za života uđem u tu Instituciju. Da nije Kasumovića, po mom mišljenju, mnogi Sudovi u BiH bi odavno zaključali vrata, zbog nedostatka posla.  Sa daljine maše papirom u kome, kao piše da sam za poplave 2014. godine naplatio 2.500,00 KM, a zna da sam za 4 mjeseca danonoćnog rada dobio 1.250,00 KM, što je 300,00 KM mjesečno i što je pokrivalo samo po dva dnevna obroka i napitke tokom angažmana. Zna Kasumović isto tako, da sam ja ovaj kompletan iznos dao gosp. Isak Rami kao moj prilog konvoju koji je Isak organizovao kao pomoć mještanima Nemilskog kraja, ali to vješto prešućuje. Pokažete Kasumoviću diplomu Fakultet političkih nauka, a on i dalje pominje Kaćune, jer je možda tamo završio Fakultet, pa mu ostali u lijepom sječanju.
Javno obznanjuje da moje incjative bez obzira na značaj i potrebe građana neće proći, a udruženjima čiji sam ja član neda čak ni ona budžetom predviđena sredstva. Ako to nije zloupotreba položaja i patološka reakcija, onda ne znam što je. I na kraju po medijima iznosi da je ovo napad na „Instituciju Gradonačelnika“ .
Da se radi o moralnom, poštenom, stručnom i dobronamjernom Gradonačelniku, kakvi su do sada bili,  prihvatio bi ovu konstataciju, a ovako ja sam omot sa materijalom bacio na lažova, smutljivca i u mnogo sudskih postupaka osumljičenog za malverzacije, prevare i krađe Fuada Kasumovića .
Kasumovića, kog kako kažu očevidci, pijanog i ispovračanogm, ližu psi po Babinskoj rijeci i koji zloupotrebljava Vatrogasnu službu da ga pijanog izvlače iz rijeke, prije no što dođe policija. Ako takvog Gradonačelnika, rođenog Zeničanina od 1993. godine zaslužuju Zeničani. Aferim.
Poručujem Kasumoviću, kada me prvi put uhvati kako izričem neku laž, neka me slobodno gađ atletskom kuglom, a njemu i njegovoj porodici da Bog da onoliko dobra, koliko dobronamjerno i pošteno radio te istinu govorio. Ni više ni manje.
mr.sc. Mensud Keleštura

1 komentar:

Popularni postovi