utorak, 13. ožujka 2018.

Incident na sjednici GV Zenica: gradonačelnika gađao fasciklom s radnim materijalom

Gađanje cipelom u arapskom svijetu se smatra uvredom. U Zenici se gađaju fasciklama... 

Mensud Keleštura, vijećnik Gradskog vijeća Zenica (A SDA) u toku zasjedanja vijeća gađao je fasciklom Fuada Kasumovića (bivšeg SDA), nakon čega je sjednica prekinuta. Gradonačelnikova popularnost je u poslednjim mjesecima naglo počela padati, a nakon ovog "incidenta" postoje pretpostavke da će ipak porasti, a zasluge pripasti Mensudu Kelešturi. Od samog početka sjednica je "mirisala"  na savršen sklad i izgledala je nekako drukčija od ostalih. Počevši od najave dnevnog reda, do skoro jednoglasnog izglasavanja pojedinih tačaka. Do incidenta, jedini "odmetnik" ili bolje reći vijećnik sa nezgodnim izlaganjima bila je Sanja Renić, vijećnica "Naše stranke" čije će riječi i izlaganja pasti u sjenu onog što će uslijediti.

Podsjećam, na početku sjednice gradonačelnik je najavio i povlačenje nekih tačaka dnevnog reda ali nije htio reći koje će povući već je rekao da "kako budu dolazile redom, on će ih povlačiti".  Neke uopšte nisu došle na red jer je sjednica prekinuta. Da pogađam, sjednica će biti nastavljena za desetak dana.

Pogledajte video:


 


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...