Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


utorak, 13. ožujka 2018.

Incident na sjednici GV Zenica: gradonačelnika gađao fasciklom s radnim materijalom

Gađanje cipelom u arapskom svijetu se smatra uvredom. U Zenici se gađaju fasciklama... 

Mensud Keleštura, vijećnik Gradskog vijeća Zenica (A SDA) u toku zasjedanja vijeća gađao je fasciklom Fuada Kasumovića (bivšeg SDA), nakon čega je sjednica prekinuta. Gradonačelnikova popularnost je u poslednjim mjesecima naglo počela padati, a nakon ovog "incidenta" postoje pretpostavke da će ipak porasti, a zasluge pripasti Mensudu Kelešturi. Od samog početka sjednica je "mirisala"  na savršen sklad i izgledala je nekako drukčija od ostalih. Počevši od najave dnevnog reda, do skoro jednoglasnog izglasavanja pojedinih tačaka. Do incidenta, jedini "odmetnik" ili bolje reći vijećnik sa nezgodnim izlaganjima bila je Sanja Renić, vijećnica "Naše stranke" čije će riječi i izlaganja pasti u sjenu onog što će uslijediti.

Podsjećam, na početku sjednice gradonačelnik je najavio i povlačenje nekih tačaka dnevnog reda ali nije htio reći koje će povući već je rekao da "kako budu dolazile redom, on će ih povlačiti".  Neke uopšte nisu došle na red jer je sjednica prekinuta. Da pogađam, sjednica će biti nastavljena za desetak dana.

Pogledajte video:


 


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi