Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


nedjelja, 18. ožujka 2018.

Fadil Novalić priznao!

Na tribini SDA stranke u prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra Živinice federalni premijer priznao....

"U osvit 20. stoljeća Bošnjaci nisu imali niti jednu instituciju, nisu imali pravo na svoj jezik, naši ljudi nisu mogli ispovijedati svoju vjeru. Snagom jednog čovjeka realiziran je najveći politički projekat. Taj čovjek je Alija Izetbegović, a projekat je SDA. Na viziji Alije Izetbegovića promovirana je najveća politička snaga u BiH", izjavio je predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić pred prepunom salom BKC u Živinicama.

Osim Zvizdićevih pohvala o pravu na bosanski jezik, bošnjačkim zaposjedanjem institucija i javno  ispoljavanje vjere, federalni premijer Fadil Novalić je priznao:

"Vlada FBiH radi po Reformskoj agendi, a to je dokument koji je 82 posto napisan u SDA. Sve važno što je urađeno u FBiH i državi iza toga stoji SDA. Iza važnih stvari u Vladi FBiH stoje ovaj premijer i šest ministara SDA. Nakon 20 godina Federacija plaća sve svoje račune u dan i ne treba nam MMF," kazao je federalni premijer FBiH Fadil Novalić na skupu u Živinicama.

Dakle, sve što danas doživljavate, svu bijedu ili raskoš u kojoj živite, svo (ne)zadovoljstvo koje pokazujete ljudima oko sebe je zahvaljujući SDA.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi