četvrtak, 22. ožujka 2018.

Demobilisani borci: huligani i rulja koja namjerava izvršiti državni udar ili najveći sinovi Bosne?

Proteklog perioda mogli smo vidjeti razne medijske izvještaje o demobilisanim borcima i njihovim zahtjevima a njihov sadržaj je zavisio od uređivačke politike, odnosno političke opcije koju zastupa odabrani medij. Prosječni čitalac je mogao steći utisak da su ratni veterani koji su dali svoju krv i dijelove tijela za odbranu državnosti BiH pod uticajem politika čiji je krajnji cilj rušenje ustavnog poretka, dok su oni oprezniji pažljivije pratili izvještaje držeći se na distanci. I zaista, kojem mediju vjerovati? Uvjeren sam da ste primjetili da su dijaspora.net, globalno.org, cipkica.com isl. portali čiji je osnovni cilj prikupljanje klikova prednjačili sa bombastičnim naslovima koji navode na početak revolucije dok su se na terenu odvijale uglavnom mirne demonstracije. No, da ne dužim. Obzirom da je blog 32 vijećnik neki dan označen kao jedino istinsko glasilo slobodnomislećih građana, tj. "slobodna teritorija", u namjeri pravovremenog i objektivnog informisanja večerašnji članak posvećujem njima.

U nastavku pročitajte što nam to poručuju demobilisani borci:

Obraćanje građanima BiH...

Ovih dana se na raznim portalima pojedinci i grupe oglašavaju o protestima i dizanju glasa demobilisanih boraca protiv nepravde koja nas prati od davne 92 i traženju svojih i prava građana. Dok jedna poštena strana podržava demobilisane borce zajedno sa građanima i njihovu ideju o promjenama zakona, građanskih i radničkih prava, o provjerama imovinskog stanja političara prije početka bavljenja politikom i danas, zahtjeva za boracki registar, druga strana na čelu sa vladajućim strankama pljuje i osuđuje demobilisane borce i naziva ih ruljom, teroristima i izdajnicima.

Placenici poput Fatmira Alispahića, za kojeg znamo da mijenja strane po potrebi, što nije tajna, naziva ratne veterane teroristima i plaćenicima srpsko-hrvatske strane!!!Naravno, vladajuće stranke to sa odobravanjem prihvataju. Televizija o ovom slučaju nema komentara. Zašto??? Svaki put kada narod digne glas protiv gladi i siromaštva, nezaposlenosti i korupcije, međusobnih podjela budžetskih sredstava između stranki i njihovih predsjednika i više milionskih ulaganja budžetskog novca u stranačke kampanje"oni"lukavo, na svoj pokvareni način odvrate građanima pažnju sa stvarnih problema svojim trikovima koje koriste decenijama i koji su do sada funkcionisali.

Ništa novo, znači da danas ponovo pokušavaju pričom o srpsko-hrvatskoj zavjeri, o ubačenim teroristima koji "iskorištavaju" demobilisane borce, priče o 3 entitetu i kojekakvim glupostima, da skrenu pažnju sa stvarnih problema. NE GOSPODO! Ovog puta,mi građani BiH smo odlučni i ujedinjeni da se naši zahtjevi od prvog do zadnjeg ispune. Dosta nam je nezaposlenosti, sudskih izvršitelja koji plijene našu imovinu radi dugova prema vodovodu i grijanju, zima bez ogreva, trošenja novca od poreza u privatne svrhe, lažnih boraca koji primaju naknade za sjedenje po podrumima, stranačkih mešetara kojima su apsolutni prioriteti izborni rezultati. DOSTA!!! MI nismo vaši gosti u vašoj privatnoj državi u kojoj pišete zakone u svoju korist i odlučujete koji stranački kandidat može biti direktor u "vašim"firmama. Zašto se varalice i njihova djeca nagrađuju sa po 50 000 km iz boračkih fondova a borcima se urucuju prekršajne kazne i isključuje struja zbog neplaćenih računa???

Zašto se troše na desetine hiljada km za pratnju vaših vozila? Podnesite narodu račun koliko košta da bi se pod pratnjom desetak oklopnih vozila, od 180 000 km i mnoštvom tjelohranitelja i tajnih policijskih službi vaše "ličnosti"vozale od Sarajeva do bilo kojeg drugog grada u BiH da bi se sastali sa nekim od stranačkih istomišljenika dok običan građanin,radnik ili demobilisani borac skuplja na cesti sa kutijom na kojoj piše "apel za pomoć..."za operaciju djeteta koja košta mnogo manje nego vaš put u jednom pravcu!!! Desetine hiljada km košta jedan vaš put pod punom pratnjom od Sarajeva do Zenice, da ne pričamo o cijeni kada idete u posjetu u Cazin!!! HOĆEMO BESPLATNU ZDRAVSTVENU USLUGU U SVIM KANTONIMA!!!Uživate u našoj patnji, radujete se našem saburu, bogatite se od našeg poreza i sjedite u foteljama koje smo vam mi dali!!! Uništili ste sve što ste dotakli u ovoj državi. Mladi, stručni,pametni kadrovi odlaze iz BiH što vama odgovara jer će vaša razmažena, bogata, dobro obučena za laži i prevare djeca i rođaci nasljediti vaše fotelje!!!??? NEĆE BAŠ TAKO BITI GOSPODO! Neka se čuje glas demobilisanih boraca i napacenog naroda.

3 komentara:

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...