Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


nedjelja, 11. veljače 2018.

Video: Što su Palinovići dobili za 28 godina demokratije?

Video: Palinovići, selo jugoistoistočno od Zenice...

Osim nelegalnih odlagališta smeća (divljih deponija) koje možete vidjeti na samom početku puta koji vodi prema ovom selu možete vidjeti i očit primjer nebrige vlasti i "zaostalosti" koja je mještane otjerala sa svojih ognjišta. 


Po Popisu stanovništva iz 1991.godine, ovo selo brojalo je ukupno 303 stanovnika, od čega 196 Muslimana, 76 Srba, 30 Hrvata i 1 Jugosloven. Ostalih nije bilo. Danas je u selu, kažu ostalo nešto više od 40-tak porodica... Dakle, od 1991. godine, ne samo da nisu dobili ništa, već ih je novi sistem i nova vlast, između ostalog zbog nemara i nebrige otjerala sa svojih ognjišta.
Ovo selo danas nema ni svoju mjesnu zajednicu tako da na zvaničnoj stranici Centralne izborne komisije nema ni podataka koga su birali zadnjih 28 godina.

Iako imaju "svog" čovjeka u Gradskoj upravi Zenice, koji je porijeklom iz ovog sela, ovi mještani za 28 godina "demokratije" nisu dobili ništa. Video je snimljen prije 6 godina ali i danas je stanje isto. 

"Njihov čovjek" je i danas na vlasti, a njegovo ime je Selver Keleštura, sekretar Gradske uprave.

U nastavku pogledajte dio video priloga rtv Zenice o zapuštenom putu do ovog sela.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi