Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


petak, 9. veljače 2018.

VIDEO: Evo kako izgleda vijećnik ljevice na Gradskom vijeću Zenica

Almir Babajić, SDP-ovac koji se prije nekoliko dana javno hvalio kako predstavlja120.000 Zeničana na protekloj sjednici GV Zenica  svojim primjerom pokazao kako izgleda vijećnik "LJEVICE", predstavnik 120.000 Zeničana!?

Dakle, na sjednici od gotovo 4 sata pokazao je da je malo spiker, malo glup i neinformisan. Nabrojao je što mu se ne sviđa, počevsi od KTG-a, propalom projektu kojem su kumovali i vijećnici SDP-a, a zatim informisao neinformisane kolege šta je vijeće imalo ili nije imalo na dnevnom redu, zbrojio koliko su SDP-ovci imali pitanja u vijeću i naglasio da nije zadovoljan radom vijećnika GV vijeca Zenica u 2017.godini. Olakšavajuća okolnost je činjenica da je priznao da nije zadovoljan ni sa samim sobom. Zatim je izjavio da nije upućen u koncesije i da ga zanima da li grad može dobijati naknadu od koncesije uglja tvrdeći da Zenica nema naknade koncesije za kopanje kamena na lokalitetu Široke stijene, što nije istina.

Podsjećam, nekadašnji premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Husejnagić, Babajićev stranački kolega je na potpisivanju koncesionog ugovora avgusta 2013.godine istakao da su stvoreni uslovi da preduzeće ŽGP počne plaćati koncesiju prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama Zeničko-dobojskog kantona. Već je uplaćen avans u visini od blizu 200 hiljada maraka. Do kraja godine u budžet Zeničko-dobojskog kantona, preduzeće ŽGP će retroaktivno, za period od 2003. godine, po osnovu eksploatacije ovog mineralnog resursa, uplatiti ukupno 300 hiljada. Zatim se pohvalio da su time prvi efekti napora Vlade Kantona da sistemski uvode u zakonske okvire ovakve i slične radove na području Kantona, već postignut.

Pogledajte video i uvjerite se sami:


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi