srijeda, 21. veljače 2018.

U Zenici ima svega, osim injekcija protiv tetanusa

Sin im se ozlijedio pa su ga odvezli na Hitnu pomoć da im oni daju cjepivo protiv tetanusa. No, tamo su im rekli da ga nemaju te su ih poslali u apoteku da ga sami kupe. Kada su došli u apoteku i saznali da nemaju cjepivo protiv tetanusa pitali su a gdje da ga traže, gdje ima. Odgovorili su im "probajte u drugom gradu, u Zenici ga nećete naći sigurno".

Cijepljenje protiv tetanusa mora se napraviti u roku od 72 sata od ozljede. U Dubrovniku (HR) se radi i gradi, pa se i mnogi radnici s gradilišta ozljede, a tamo nemaju liječnika, te im cjepivo protiv tetanusa moraju dati. Kažu, da im tada ponestane odmah i po 30 ampula, pa dok dođu nove treba 2 do 3 dana. Pazite, 2 do 3 dana.

Zenica je trenutno najveće gradilište u državi.Radovi na dionici Koridora 5C Zenica jug - Zenica sjever u punom su jeku. Jedna od najzahtjevnijih dionica ovog megaprojekta na kojoj rade radnici raznih zanimanja . U Zenici ovih vakcina nema već 8 mjeseci. Nema ih ni u Žepču, Nemili, Busovači, a možda ni u cijelom kantonu. Slučajno saznajem da ih ima tek u Srednjobosanskom kantonu, a dokle će ih i tamo biti, upitno je.

Vratimo se onom 2 do 3 dana. Dakle, ako je jednoj ljekarni u Dubrovniku potrebno tek 2 do 3 dana da dobije novu isporuku cjepiva protiv tetanusa kako objašnjavate situaciju da ga u Zenici nema već 8 mjeseci. Odakle ga Zeničani nabavljaju? U državi imamo Sebiju, imamo Bakira, u Federaciji Marinka Čavaru i zdravstvene fondove i osiguranja, u kantonu ministra Brenju, u Zenici hljeba, igara i kralja.... U Zenici imamo svega, osim injekcija protiv tetanusa. A kažu nam da idemo u Evropu!? Idemo mi u vražiju mater...

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...