Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


srijeda, 21. veljače 2018.

U Zenici ima svega, osim injekcija protiv tetanusa

Sin im se ozlijedio pa su ga odvezli na Hitnu pomoć da im oni daju cjepivo protiv tetanusa. No, tamo su im rekli da ga nemaju te su ih poslali u apoteku da ga sami kupe. Kada su došli u apoteku i saznali da nemaju cjepivo protiv tetanusa pitali su a gdje da ga traže, gdje ima. Odgovorili su im "probajte u drugom gradu, u Zenici ga nećete naći sigurno".

Cijepljenje protiv tetanusa mora se napraviti u roku od 72 sata od ozljede. U Dubrovniku (HR) se radi i gradi, pa se i mnogi radnici s gradilišta ozljede, a tamo nemaju liječnika, te im cjepivo protiv tetanusa moraju dati. Kažu, da im tada ponestane odmah i po 30 ampula, pa dok dođu nove treba 2 do 3 dana. Pazite, 2 do 3 dana.

Zenica je trenutno najveće gradilište u državi.Radovi na dionici Koridora 5C Zenica jug - Zenica sjever u punom su jeku. Jedna od najzahtjevnijih dionica ovog megaprojekta na kojoj rade radnici raznih zanimanja . U Zenici ovih vakcina nema već 8 mjeseci. Nema ih ni u Žepču, Nemili, Busovači, a možda ni u cijelom kantonu. Slučajno saznajem da ih ima tek u Srednjobosanskom kantonu, a dokle će ih i tamo biti, upitno je.

Vratimo se onom 2 do 3 dana. Dakle, ako je jednoj ljekarni u Dubrovniku potrebno tek 2 do 3 dana da dobije novu isporuku cjepiva protiv tetanusa kako objašnjavate situaciju da ga u Zenici nema već 8 mjeseci. Odakle ga Zeničani nabavljaju? U državi imamo Sebiju, imamo Bakira, u Federaciji Marinka Čavaru i zdravstvene fondove i osiguranja, u kantonu ministra Brenju, u Zenici hljeba, igara i kralja.... U Zenici imamo svega, osim injekcija protiv tetanusa. A kažu nam da idemo u Evropu!? Idemo mi u vražiju mater...

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi