nedjelja, 18. veljače 2018.

Samo budala ne vidi da se SDA raspada

Samo budala ne vidi da se SDA raspada i da je Fuad Kasumović, njen dojučerašnji član jedan od "najzaslužnijih" za njen raspad. S toga i ne čudi podrška i ujedinjavanje interesnih skupina, građana, nvo-a i drugih političkih opcija, tzv.ljevičara. Da li je ovaj raspad i razilaženje po unaprijed utvrđenom scenariju (kao u slučaju trojanca "Stranke za BiH" i Harisa Silajdžića) ili sasvim slučajno pokazat će rezultati ovogodišnjih izbora.

Međutim, pitanje je kuda idu njihovi kadrovi i koliki je uobičajeni odziv birača na bh izborima.

Za koga će glasati birokracija entiteta, kantona. vojska, policija, javne ustanove, a uzimajući u obzir sinoćnji izlazak rudara na ulice nakon eksplozije bombe u znak podrške jednom od sda kadrova Banovića, i rudari. Kome će gore nabrojani dati glas?

Ako smo svi saglasni da u SDA postoje tri struje, od kojih svaka vuče na svoju stranu; "jedna, koja je spremna žrtvovati i državu zbog vlastitih intreresa, druga, koju isključivo interesuje 'begovat', sa feudalnim uređenjem, i treća, kriminalna opcija, koju ne interesuje ni država, ni narod, ni begovat", trebali bi isto tako bit' saglasni da su ovi iz "Nezavisnog bloka" mahom SDA kadar. Nije li onda logično pitanje, kojoj od ove tri struje pripadaju, ili postoji li i neka četvrta, opasnija, koja je u stvari 3 u 1, ili možda peta? I na kraju, ove zatucane pichkice koje likuju s komentarima tipa "to Fudo kralju, rastjeraj tu sda bandu" i očekuju da će im (ne)zavisni blok rastjerat sda bandu bi trebali znat' da to nije njihov posao i da princip demokratije i Izborni zakon ne funkcionišu tako. Ako se budu pozdali da će im neko drugi obaviti njihovu građansku dužnost, ono što trebaju znati je , ne samo da ih neće "rastjerat" nego će poslije izbora s njima skupa činiti parlamentarnu i skupštinsku većinu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...