subota, 17. veljače 2018.

Miralem Galijašević zatražio "halala" od Kasumovića!?

Nevjerovatan zaokret na zeničkoj političkoj sceni...

S obzirom na to, da Premijer ZDK nije znao kako funkcioniše Ustavni sud i povlačenje Zahtjeva za ocjenu ustavnosti po hitnom postupku koji su zatražili priređivači igara na sreću, danas je povukao isti. Nevjerovatan zaokret na zeničkoj političkoj sceni!?  "Razlog za povlačenje zahtjeva koji se skoro dvije godine konstantno spominje u svim elektronskim i printanim medijima nalazimo u časnim namjerama gradonačelnika Zenice", izjavio je Galijašević za "Preporod", islamsko informativno glasilo. Zamolili smo ga da objasni.
- Nema se tu sta objašnjavati, Ustavni sud ionako niko više ne poštuje, nastavlja Galijašević. Poznato vam je da je do sad doneseno više od stotinu presuda koje nikada nisu ispoštovane, među njima i ona o neustavnom Danu Republike Srpske, koji se i pored odluke o neustavnosti i dalje slavi. Svjedoci smo da je čovjek spasio i nas i Čelik time što je kao osnivač javnih preduzeća naredio istim da se odreknu potraživanja po osnovu sudskih presuda za komunalije i druga dugovanja ovim preduzećima. Međutim, kada smo čuli da će po istom principu zatražiti od javnih preduzeća da se odreknu potraživanja dugovanja od građana i da će sa Poreznim uredom Zenica potpisati reprogam potraživanja za penziono invalidsko osiguranje radnicima propalih preduzeća u Zenici vidjeli smo da zaista želi dobro ovom gradu i njegovim građanima i zato smo se odlučili na ovakav korak.
- Zato bih iskoristio ovu priliku da zatražim halala od gospodina Kasumovića, mog bivšeg stranačkog kolege, zaključuje Galijašević.

"Niko ne uspijeva tako brzo kao onaj koji se koristi tudjom greskom", glasi jedna mudra misao. Mi smo pogriješili a on je uspio. Sa uspješnim treba sarađivati. Zašto građanima oduzimati nadu u bolje sutra?  S našim saborcem i ratnim drugom i mi ćemo biti efikasniji. Mnogo toga zajedničkog smo prošli zajedno i mislim da ćemo spuštanjem tenzija i nastavljanjem  dalje zajedno našim građanima učiniti lagodniji život na ovim prostorima i zaustaviti negativan trend odlaska mladih iz ovog grada. Hljeb smo im obezbjedili još malo igara sa našim voljenim klubom i razlozi za odlazak prestaju.




Napomena: tekst je satiričnog karaktera

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...