Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


ponedjeljak, 19. veljače 2018.

Dženan Skelić: Kandidat za Člana predsjedništva BiH !?

Dženan Skelić: Da li mediji štite sistem kakav imamo?

"Nema nikakvog smisla da se meni moje Ustavno pravo ograniči odlukom neke komisije, ustav je iznad svih zakona" piše prof. Skelić.

CIK koji očito radi za političke elite je kao uvjet za neovisnu kandidaturu za Člana predsjedništva BiH uveo taksu od 10.000 KM. Koji pošteni građanin ima 10.000 KM da ih pokloni CIK-u? Da li je to poruka da se pošteni, obični građani ne mogu kandidovati za predsjednika države iako im to pravo Ustav BiH garantira. Niti jedan medij nije pokazao interes za ovo pitanje iako sam ih kontaktirao sa ovim problemom. Da li mediji štite sistem kakav imamo? Da li mi obični građani štitimo ovakav sistem time što šutimo i time što ne dajemo podršku ljudima poput mene koji se pokušavaju boriti protiv nepravde?

Tih 10.000 (kojih nema 80% stanovnika u BiH a govorimo o demokratskom pravu kandidiranja) bi trebalo svakako podići na iznos od 1 milion KM da se bar igra otvorenih karata i da se zna "ko kosi, a ko vodu nosi", samo su neki od komentara na Skelićev post objavljen na društvenoj mreži fejsbuk.

Dženan Skelić, psiholog, jedan od aktera februarskih protesta (2014.god) u BiH, koji su održani i u Zenici navodno važi za jednog od omiljenijih profesora na Fakultetu.


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi