srijeda, 17. siječnja 2018.

Slučaj Lijanović: Osobe koje su kreirale i načinile navedeni spisak iz Zenice ostale su izvan dohvata pravosudnih organa

Smatram da Zeničanima nije potrebno dodatno objašnjavati o kojim imenima se radi jer smo svi živi svjedoci onoga što se dešavalo...

Građanski aktivista Hasan Kreho smatra da ostaje prostora za sumnju da se u navedenom sudskom procesu nisu procesuirale i osobe koje su bile dio "mreže" u onim gradovima u kojima je izvršena podjela jednokratnih pomoći za poljoprivredu u iznosu koji nisu za podcijeniti.

U svakoj općini osobe koje su sačinile spisak građana bile su najvažnija karika u lancu odlučivanja ko će dobiti jednokratnu pomoć iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH.

Pošteno govoreći Ministru su fakturisali sve u presudi i ono što on nije uradio dok su mnogi saučesnici ostali izvan procesa te se stiče utisak da ima indicija za sumnju i o smišljenoj eliminiaciji sa političke scene.

Navodim primjer tada općinu Zenica u kojoj je policijska istraga doznala sva lica koja su kreirala i načinila spisak za dodjelu navedene "jednokratne pomoći" a da ih pravosuđe nije procesuiralo obzirom na zadokumentovanu krivičnu odgovornost.

Osobe koje su kreirale i načinile navedeni spisak iz Zenice ostale su izvan dohvata pravosudnih organa što stvara jako lošu sliku o pravosuđu i priliku da osobe koje su to činile sada obnašaju javne funkcije kako u Gradu Zenica tako i u Ze-do kantonu.

Nadam se da će za pravosuđe u Zenici navedena presuda u Tuzli biti podloga i profesionalni motiv za procesuiranje i onih lica koja su imala "ključnu ulogu na terenu" u kreiranju spiska za dodjelu jednokratne pomoći za poljoprivredu.

Na kraju pouka : Sud presuđuje u korist one stranke koja sudije uvjeri u svoje informacije a ne u korist one stranke koja govori istinu.

autor: Hasan Kreho

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...