Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


petak, 5. siječnja 2018.

Ko nije tražio nije ni dobio...


Kažu da se vlast ponaša kao kurva, "ko nije tražio nije ni dobio". Međutim, samo ako potrefiš na "pravu" adresu, slijedi dobitak. Inače se neće znati ko je lud, ko zbunjen, a ko normalan.

Ljudi iz prigradskog naselja Raspotočje tražili su prije više od godinu dana da im se popravi autobusko stajalište, ali ne na pravoj adresi. Kako se radi o regionalnoj cesti gradska uprava, odnosno resorna služba nije nadležna za intervencije na istoj.Pitanje (ne)nadležnosti po ko zna koji put predstavlja problem u efikasnom rješavanju problema građana. Koliko godina treba proći da bi se popravilo autobusko stajalište koje je uništeno, vjerovatno, u nekoj od saobraćajnih nesreća u vremenskom razmaku 2015/2016.godine.
Na snimljenoj fotografiji ono izgleda odlično kako je danas. Samo oni koji svakodnevno prolaze pored njega znaju u kakvom je  stanju danas.


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi