ponedjeljak, 1. siječnja 2018.

Građani Zenice rasuti po svijetu zadovoljni proslavom novogodišnje noći na otvorenom!


Foto: Zenicablog


Kakva su vaša očekivanja u 2018.godini?

Dijaspora očekuje da će novoformirana ljevica vratiti  "otkinuti" naziv dijela Titove ulice i centralnom trgu dati njegovo ime.



Zenica već drugu godinu zaredom organizuje doček Nove godine na otvorenom. Zeničanima je i ove godine obezbijeđen cjelodnevni program, kako za najmlađe, tako i za starije, a organizator je RTV Zenica uz podršku Grada Zenica.

Mišljenja oko organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom su uglavnom podjeljena.Jedni smatraju da je u pitanju bespotrebno bacanje novca, odnosno ispaljivanje u zrak a drugi da je u pitanju sloboda i užitak na koji građani imaju pravo i niko im ga ne smije uskraćivati. 

Proslavom novogodišnje noći na otvorenom najviše su  zadovoljni i sretni građani Zenice rasuti po svijetu, koji su tokom prethodnih godina bili uskraćeni za ovaj užitak tokom boravka na godišnjem odmoru u svom rodnom gradu.

A kakva su im očekivanja u narednom periodu? 

foto: facebok.com
Sad kad smo formirali većinu u Gradskom vijeću Zenica i proslavom novogodišnje noći ušli u rang evropskih metropola na slijedećoj sjednici vijeća, kako rekoh, građani Zenice mahom iz dijaspore očekuju da će ljevičari pokazati da su zaista ljevičari time što će vratiti  "otkinuti" naziv dijela Titove ulice i centralnom trgu dati njegovo ime . 

Ovu informaciju za blog 32.vijećnik potvrdili su brojni građani koji su putem fejsbuka imali priliku vidjeti video snimke sa Trga Alija Izetbegović.

Da li će ih viječnici lijevog bloka slijediti, odnosno da li će poslušati i ispuniti njihove želje na slijedećoj sjednici vijeća isključivo zavisi od SDP-a pravnog sljednika Saveza komunista BiH, stranke za koju se smatra da i dalje baštini lik i djelo Josipa Broza Tita.

Podsjećam, Odlukom Općinskog vijeća Zenica iz 2005.godine dio Titove ulice u centru Zenice nazvan je Trg Alije Izetbegovića. Prije ove odluke Titova ulica prostirala se od Carine do Robne kuće "Bosna",dok je od 2005.godine ime Tita ostalo samo na pješačkom potezu od Carine do Kamenog mosta.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...