srijeda, 27. prosinca 2017.

Što ste najviše čitali na 32.vijećniku u 2017. godini

Kraj je godine i bio bi red da se upoznamo s aktivnostima i vidimo zašto je to blog 32.vijećnik jedan od čitanijih glasila na području grada. Blog koji se spominje u vijećničkim klupama, radnim kancelarijama, kafanama i privatnim razgovorima.

Ekskluzivno za čitaoce bloga 32.vijećnik donosim jedan kraći pregled najčitanijih tema ove godine.

Izbacivanje (deložacija)samohrane majke, šećeraša i njegove supruge koja boluje od karcinnoma, visina plaća u Kasumovićevoj administraciji i kome je nacrtom budžeta predvidio 2 miliona, zašto mi se sviđa plavuša iz SC,  ono što nismo znali o JP Vodovod i kanalizacij, da li je disciplinska ili krivična pomoćniku gradonačelnika za prostorno uređenje i rušenje bašte Carpe Diema, samo su neke od najčitanijih naslova koji su vas zanimali ove godine.

U novu 2017. godinu krenuli smo s bahatim izbacivanjem građana na ulicu. Skoro u samom centru Zenice, nepun kilometar od Općine Zenica, u zgradi na raskrsnici u Crkvicama, žive majka i kćerka koje su nadležni pokušali bukvalno istjerati iz “stana” od 11 kvadrata... Dali su im rok od tri dana da napuste taj “nužni smještaj” iako su temperature vani bili danima ispod nule. Naravno, nisu ih istjerali...

Trebalo je mnogo hrabrosti da se objavi kolika je visina plaća u Kasumovićevoj administraciji i kome je nacrtom budžeta predvidio 2 miliona maraka i koga je još dodatno zaposlio. Nedugo poslije, ti koji je zaposlio pokrenuli su pravu kampanju protiv 32.vijećnika.Prljavu kampanju blaćenja i vrijeđanja s lažnih fejsbuk profila...

Osim gore navedenih naslova imali ste priliku pročitati i nekoliko intervjua poznatih lica sa zeničke i bh političke scene koje ste pojedinačno ocijenili svojom posjećenosti i pregledu.

Zatim, dobro posjećeni kviz pod naslovom "Zenica 321 kreni", koji se objavljivao ponedeljkom, srijedom i petkom na blogu 32 vijećnik i istoimenoj fejsbuk stranici, a sadržavao je po jedno pitanje namjenjeno razvijanju moždanih vijuga. Njegovo objavljivanje se odrazilo na drukčiji pristup kod (ne)donošenja Prostornog plana, najvažnijeg dokumenta za Grad Zenicu.

Obrađene su i teme o grijanju, paušalima, komunalnim naknadama,  drukčiji stav o Plavoj vodi, probila se i "medijska blokada" porodilja, osuđena SDP-ova manipulativna presica i ponašanje Asocijacije arhitekata po pitanju izrade arhitektonskog rješenja zgrade vijećnice i mnoge druge teme  koje se tiču trošenja budžetskog novca.

Na kraju, osim intervjua i kviza koji se nalaze u desnom uglu bloga, klikom na link naslova možete pročitati pojedinačno neke od najčitanijih tekstova kako slijedi: 

1. Nisam Jugoslovenska "popišulja" nego bosanska majka!

2.Zenica: Na minusu i snijegu samohranu majku izbacuju na ulicu

3.U BiH ostaju samo podobni, oni koji nemaju gdje, uporni i budale!

4.U Zenici na hiljade građana drogirano!?

5.Jebo me osmi mart, da me jebo...

6.Evo kako je završio paranoični juriš na Carpe Diem

7.Deset dobrih stvari koje je uradio gradonačelnik Kasumović





Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...