Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


utorak, 19. prosinca 2017.

Pravda stiže i režimsku policiju!

"Prije tri godine tukli su gladne građane BiH koji su tražili komad hljeba na ulici, a sada i sami traže bolji život!", glasi jedan od naslova bh medija. No, nije to toliko strašno. 

Strašno je kolike cifre traže iako nisu u stanju ni da se obračunaju sa prodavcima pirotehničkih sredstava u Federaciji BiH, kriminalom - švercom duhana i alkohola, niti jebenim lažnim fejsbuk profilima koji pokadkad unose nemir među građane Zenice pri pomisli na moguće opasnosti već su se  posvetili  kako "napumpat" što veće plate i penzije, izjavio je Hasan Kreho, građanski aktivista u telefonskom razgovoru ekskluzivno za blog 32. vijećnik.

On izražava pohvale za Dnevnik u 19 sati  koji je sinoć emitovala tv1 u kojem  je objavila podatke o platama i penzijama policije ističući da te podatke trebaju da objave i ostali mediji u svojim informativnim emisijama, da vide svi građani, radnici zaposleni u proizvodnji sirovog gvožđa i čelika  kao i građevinarstvu.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi