ponedjeljak, 25. prosinca 2017.

Pauk mu odvezao auto sa njegovog rezervisanog parkinga!?

foto ilustracija
Naš sugrađanin Kemal Alagić, nastanjen u ulici Mejdandžik 9 c odlučio je da se putem bloga 32.vijećnik obrati javnosti zbog nepravde koju proživljava zbog nebrige, nemara ili propusta koji čine "odgovorni" iz Javnog preduzeća "Parking" Zenica. Kemalu su u martu 2017.godine ispred zgrade u kojoj stanuje odvezli auto a policija naplatila novčanu kaznu za nedozvoljeno parkiranje iako ima važeći ugovor u kojem stoji da je to njegovo mjesto. Prema njegovim riječima odgovorni iz Javnog preduzeća "Parking" su mu izmjestili auto bez obrazloženja a potom nacrtali mjesto rezervisano za invalide. Kemal Alagić od 2005.godine ima uredan ugovor sa JP "Parking" koji se obnavljao više puta i smatra se važećim sve dok druga strana ne otkaže. Ugovor se može otkazati zbog neplaćanja faktura ili odustajanjem zainteresovane strane. Kako stvari stoje, za sad su izostale ispostave faktura. Na njegovu žalbu da mu se dodjeli drugo parking mjesto koje koristi lice koje nije stanar te zgrade odbijen je od strane  zamjenika direktora uz obećanje da će riješiti problem. Međutim, problem se vuče više od godinu dana a zamjenik direktora neće da otkrije što je posrijedi. Zašto zamjenik direktora nije izvršio obnovu ugovora ili poništenje važećeg Kemalu nije jasno.

Kontaktirao sam i drugu stranu, Talić Envera, direktora JP "Parking" i pitao da li je upoznat sa slučajem oduzimanja važećeg parking mjesta našem sugrađanu Kemalu Alagiću. U telefonskom razgovoru za blog 32.vijećnik direktor Talić je potvrdio da zna o kome je riječ i o kojem parking mjestu ali da ono više nije u njihovoj nadležnosti te su zbog tog prestali i sa izdavanjem faktura. Također, direktor je obećao da će već sutra tokom dana izaći na teren da sagleda mogućnosti iznalaska novog parking mmjesta i rješenja pomenutog problema s parkiranjem. Čini se da je rješenje na pomolu, a da li će sve strane ostati zadovoljne pokazat će vrijeme.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...