Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


nedjelja, 17. prosinca 2017.

Otapanja velike količine snijega uzrokovalo porast rijeka: angažovana mehanizacija preduzeća "Komgrad -Ze"

Žuti meteoalarm za veći dio Bosne i Hercegovine. Prognozirana akumulirana količina padavina između 15 i 50 litara po metru kvadratnom.Vodostaj Bosne prema sinoćnjim mjerenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda nešto iza 23,00 sata naslućivao je da će premašiti kritičnu tačku izlijevanja iz korita. Do ponoći je u porastu duž cijelog toka. 
U Zenici je vodostaj na hidrološkoj stanici Raspotočje pokazivao 300,00 cm - vodostaj i dalje u porastu. U ranim jutarnjim satima mještani Begov Hana kontaktiraju predstavnike mjesne zajednice s ciljem zaštite ugroženih stambenih objekata. Voda je zaprijetila prvim kućama. 
U ovom izuzetnom slučaju pokazalo se da je saradnja na relaciji građani - mjesna zajednica Begov Han - preduzeće "Komgrad-Ze" d.o.o Zenica koje egzistira u blizini ugroženih objekata od izuzetnog značaja za efikasno djelovanje. Iako je neradni dan u veoma kratkom roku angažovana je i mehanizacija preduzeća "Komgrad -Ze" na izgradnji zemljanog nasipa ispod ugroženih objekata.

Koristim priliku da lično zahvalim predstavnicima mjesne zajednice, većinskom vlasniku, rukovodstvu i radnicima preduzeća "Komgrad-Ze" na zaštiti i spašavanju stambenih objekata.

Prema informacijama dobijenih od općinskih službi civilne zaštite nivoi vodostaja su u opadanju, voda se tokom noći povukla u svoja korita, tako da trenutno nema poplavljenih stambenih i drugih objekata.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi