ponedjeljak, 18. prosinca 2017.

Da li su trudnice zaista zadnja rupa na sviralu?

Zeničanka Lana Jonjić misli da jesu. Nakon saznanja da je lokalna televizija neće ugostiti i pružiti priliku da iznese probleme s kojima se susreće ova osjetljiva kategorija napisala je o tome status na društvenoj mreži i predočila screenove prepiske s tv urednikom.

Za neupućene, "Studeni" je naziv, odnosno ime jednog od dvanaest mjeseci na hrvatskom jeziku. Dakle, krajem studenog (30. novembra) naša sugrađanka Lana Jonjić dobila je odgovor od tv urednika rtv Zenica da će razmotriti njenu molbu i na vrijeme je obavijestiti o eventualnom gostovanju. Međutim, ostalo je na prepiski. 


Nikad je više nije niko kontaktirao. Iako je u međuvremenu poslala još jedan e-mail s upitom "može li se znati razlog zbog kojeg lokalna televizija nije zainteresovana za ovu osjetljivu problematiku", četrnaest dana poslije zaključila je da su trudnice zaista zadnja rupa na sviralu.

- Žalosno kako uvijek stigne podrška "sa strane" i od ljudi od kojih to najmanje očekuješ dok će lokalci (čast pojedincima) uglavnom okrenuti glavu ili pomisliti kako to nije njihov problem i nastaviti dalje, stoji između ostalog u njenoj objavi.

Sinan Gluhić, tv urednik koji je odgovorio na upit o gostovanju i obećao da će je obavijestiti o eventualnom gostovanju nije više odgovarao. Zbog čega ili koga? Pretpostavljam da ga Dženana Sivac ovaj put nije sprečavala. Ona je u "Vodovodu", nije više ona opaka direktorica televizije.Ali, nebitno, pitanje i dalje glasi isto: "može li se znati razlog zbog kojeg lokalna televizija nije zainteresovana za ovu osjetljivu problematiku kada se radi trudnicama koje gube svoje bebe jer nemaju finansijsku pomoć od strane našeg kantona".


Na kraju, Lana se obratila Hršumu na PINK-u i odmah je pozvao u emisiju da gostuje. A u RTVZE se obraćala 2x i niko ništa.
 "Sramotno da se problem svih nas u našem gradu stavlja pod tepih, a u glavnom gradu dočekaju naše ljude oberučke i daju nam medijski prostor", tvrdi izvor 32.vijećnika. Čitateljka  koja mi je proslijedila informaciju.


 - Imala bih ja još štošta reći ali težak vakat pa i ne smijem, nastavlja ona. A nisam od toga posla da se krijem iza lažnih imena. Samo ću dodati da u Sarajevu na N1 rade školovani novinari  i znaju prepoznati pravu priču, a u RTVZE... 


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...