Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


subota, 18. studenoga 2017.

Snaga Centra ukida paušale na narednoj sjednici GV Zenica!

Paušali na grijanje... kažu, tema za kojom potežu i zenički političari u cilju ostvarenja određenih poena kod biračkog tijela. Ukidanje istih prvo je obećao gradonačelnik, a zatim je "Naša stranka" uputila inicijativu na usvajanje da bi "Snaga Centra" ponovila i zatražila ukidanje tog paušala. Ko opstruira donošenje takve odluke? U Javnom preduzeću „Grijanje" kažu da je paušal fiksni trošak i da ga je nemoguće ukinuti. Osim isključenih potrošača, svi korisnici preduzeća „Grijanje", bez obzira da li imaju radijatore u stanu ili ne, plaćaju paušal koji iznosi 10 posto od površine stana.

Ljetos je održana i panel-diskusija na temu plačanja paušala za grijanje kod isključenih i ostalih potrošaća usluge grijanja u gradu Zenici, ali još uvijek smo na početku. Paušali nisu ukinuti.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je u predizbornoj kampanji najavio da će ukiniti sve paušale i fiksne troškove da bi nakon izbora, tačnije u februaru ove godine kazao kako će formirati radnu grupu koja će u svim javnim preduzećima i javnim ustanovama, čiji je osnivač Grad, sagledati sve takse i paušale na osnovu čega će dati svoje mišljenje o objektivnim potrebama njihovog postojanja i ukidanja. Nemam informacije da li je ikada formirao tu grupu a kako stvari stoje, narednih dana bi moglo doći do inteziviranja ovog nepravednog nameta na računima građana Zenice.

“Zaboravite paušale”,sinoć je izjavila Sabina Delić, gradska vijećnica iz redova političke stranke Snaga Centra na društvenoj mreži facebook .

Građani ne trebaju brinuti. Snaga Centra ukida paušale sa “svojom koalicijom” već na narednoj sjednici. Jer, mi se pitamo. Snaga Centra što obeća to i ispuni. JER SMO POBJEDNIČKA STRANKA U GRADU ZENICI. Ali nekome smeta. NEKA SMETA, ALI NAŠ PROGRAM ĆE BITI USVOJEN BILO 18 ILI 19 vijećnika. Nikada nećemo izdati građane jer smo bili otpor i ostaćemo otpor koji će doživjeti svojih 5.minuta, stoji između ostalog u njenim komentarima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi