subota, 11. studenoga 2017.

Gradski vijećnici i moralne ostavke!

Negdje sam pročitao da je britanski ministar odbrane podnio ostavku zbog neprikladnog ponašanja. Kažu “nije ispunio visoke standarde” koji su se od njega očekivali. Ne znam kako mi u Zenici stojimo sa moralnim ostavkama ali sam 100% siguran da bi ih bilo mnogo ukoliko bi se ispoštovali kodeksi i “visoki standardi” izabranih zvaničnika.

Osim cirkusa tokom vođenja sjednica GV Zenica suočeni smo sa svakodnevnim informacijama o krivičnim djelima izabranih zvaničnika, između ostalih i samog gradonačelnika Zenice o kojem je 32.vijećnik već izvještavao svoje simpatizere. No, izgleda da informacije o krivičnim djelima prvog čovjeka grada neće ostati usamljene. Čini mi se kako ni Spahija Kozlić, vijećnik iz redova SDA stranke "nije ispunio visoke standarde" koji se očekuju od vijećnika Gradskog vijeća Zenica. Doduše on nije dirao nikakvu ženku po koljenu, kao što je to uradio britanski ministar odbrane. Naime, protiv njega se vodi krivični predmet na osnovu izvještaja Policijske Uprave I zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo.


Iako je Spahija Kozlić, vijećnik Gradskog vijeća Zenica i član komisije za Ekonomske odnose, u ovom trenutku mislim da nema razloga za ostavkom na članstvo te komisije. Pustimo da odvjetništvo obavi svoj posao a ako bude podignuta optužnica, ostavka je neminovna ako mu je prethodno zatraži gradonačelnik ili neko od gradskih vijećnika.

Što će reći i da li će uopće Spahija Kozlić reagirati na ovaj članak saznat ćemo uskoro. Prema navedenoj prijavi Kozlić se po prijavi Omera Fajkovića tereti za uznemiravanje i prijetnje njegovoj kćerki.

U nastavku pogledajte ko je zatražio pristup informacijama i što su mu iz tužilaštva odgovorili.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...