srijeda, 1. studenoga 2017.

Ako gradski vijećnici pruže otpor i glasaju protiv znači da Zenica ostaje u vlasništvu građana

Moj stav o aktivizmu je da svaki građanin, posebno u kontekstu našeg društva,mora biti spreman za aktivističko i volontersko djelovanje u svrhu zaštite prostora u kojem živi, jer je jedini relevantni filter i brana protiv prostorno neodgovorne politike, zapravo, strukovni i građanski integritet. Upravo taj integritet se stvara i jača javnim djelovanjem temeljenim na iskrenoj i direktnoj brizi za prostor, prihvaćajući sve aspekte Zakona i željene društveno korisne i održive smjerove razvoja u budućnosti.

Poštovani sugrađani,

sutra je četvrtak i sjednica gradskog vijeća kada bi trebala biti donesena konačna odluka da li će Zenica i dalje ostati u vlasništvu građana i gradskog vijeća ili će zvanično preći u ruke tajkuna.

Ako gradski vijećnici pruže otpor i glasaju protiv znači da Zenica ostaje u vlasništvu građana, a ako glasaju "ZA" pokazat će da nam sudbinu naše djece kroji jedan uski krug ljudi o kojima sam pisao u predizbornoj kampanji, tj. jedna kriminalna opcija koju ne interesuje ni država, ni narod, ni begovat i koji egzistiraju poput gladnog krokodila, koji ždere sve oko sebe, pa bilo da je drvo, kamen, kanta ili bilo što?


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...