Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


nedjelja, 8. listopada 2017.

Zenica: Prva krivična prijava za terorizam

Sigurno se sjećate krivične prijave i informacije i (ne)osnovane sumnje o kamatarenju, iznudi i ucjeni preduzeća “Almy” i “Jata” od strane Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, “slučaja” koji je izazvao različite reakcije javnosti. Ista osoba je po okončanju ili čak u toku 14. sjednice Gradskog vijeća podnijela tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona informaciju o novom krivičnom djelu.

Nakon što je Opštinska inspekcija uz prisustvo policije postupila po nalogu uklanjanja bašte ugostiteljskog objekta Carpe Diem prema izvorima bliskim 32.vijećniku neimenovana osoba je podnijela informaciju o krivičnom djelu iz člana 177 KZFBiH, odnosno činjenju krivičnog djela terorizma.

Što stoji u informaciji i u kakvoj vezi je sa 14-tom sjednicom Gradskog vijeća pogledajte u scrren shotu prijave koja je predata na protokol tužilaštva.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi