ponedjeljak, 9. listopada 2017.

Slijedeće godine počinje izgradnja puta od Kantonalne bolnice do Arnauta

Vlada ZDK će od 15. marta 2018. godine, kada ovaj put bude u kantonalnoj nadležnosti, učiniti sve da se otpočne fazna izgradnja puta od Kantonalne bolnice do Arnauta, izjavio je premijer ZDK i predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević na zeničkom odmaralištu Smetovi tokom druženja članova SDA u kojem je učestvovalo više od 300 aktivista Stranke demokratske akcije “Babinskog sliva”.

Podsjećam, Iz Mjesne zajednice Donje Babino godinama upozoravaju na neuređenu dionicu puta Crkvice - Babino, a obzirom da put nije kategorisan, niko ne želi izdvojiti sredstva za njegovu sanaciju. Taj, “ničiji put” izazvao je burna dešavanja u poslednjih nekoliko mjeseci nakon čega se pristupilo sanaciji najkritičnih dijelova puta.

U prepunoj sali planinarskog doma, govorili su: predsjednik Povjereništva SDA Zenica prof. dr. Nezir Pivić, potom nekadašnji guverner ZDK i jedan od osnivača SDA Zenica Bedrudin Salčinović i prethodni predsjednik Izvršnog odbora SDA dr. Ibrahim Šišić. Skupu su se također obratili i novi članovi SDA doktori Faruk Hodžić i Malik Ejubović, vijećnik u Gradskom vijeću Mirsad Čizmo i predsjednik Kluba SDA u Gradaskom vijeću prof. dr. Spahija Kozlić. Okupljenima su govorili i istaknuti ljudi iz babinskog sliva, pomoćnik ministra u Ministarstvu prometa i komunikacija BiH Izet Bajrambašić i prof. Mustafa Spahić.

Aktivisti ovog kraja posebnu pažnju su posvetili govornicima koji su izložili način rekonstrukcije i izgradnje ceste za Babino u budućem periodu o čemu su najviše govorili Izet Bajrambašić i premijer ZDK i predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević. Na kraju obraćanja aktivistima babinskog sliva se obratio i zamjenik predsjedavajućeg Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA BiH Šefik Džaferović. 

izvor: SDA Zenica




Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...