petak, 6. listopada 2017.

Gradišće će imati svog vijećnika u Gradskom vijeću Zenica

Dali su im jedan od najboljih predizbornih skupova u cijeloj kampanji, a kao rezultat, navodno, imali su “pogrešnog čovjeka” na mjestu gradskog vijećnika koje je Gradišće izborilo za Senada Bašića (SDA). Tako su pisali njegovi simpatizeri nakon saznanja da Bašić nije ušao u sastav 31 vijećnika Gradskog vijeća Zenica.

Senad Bašić, o kome sam pisao nakon objavljivanja izbornih rezulatata završio je na 12-toj poziciji, što nije bilo dovoljno za ulazak u vijeće jer im je pripalo jedanaest mjesta.

Godinu poslije, na zadovoljstvo većine stanovnika Gradišća, Bašić će ipak ući u sastav Gradskog vijeća Zenica. Prema izvorima 32.vijećnika, njegov stranački kolega Selim Karahasanović podnio je ostavku na mjesto vijećnika GV Zenica, a Senad bi trebao zauzeti njegovo mjesto nakon potvrđivanja od CIK-a BiH.

Sa 2.635 osvojenih glasova sigurno zaslužuje mjesto u Gradskom vijeću Zenica, a ja mu usput čestitam i želim što više dobrih inicijativa za Grad i njegovu mjesnu zajednicu kao i ispravnih odluka koje će donositi po svojoj savjesti.





Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...