Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


petak, 6. listopada 2017.

Gradišće će imati svog vijećnika u Gradskom vijeću Zenica

Dali su im jedan od najboljih predizbornih skupova u cijeloj kampanji, a kao rezultat, navodno, imali su “pogrešnog čovjeka” na mjestu gradskog vijećnika koje je Gradišće izborilo za Senada Bašića (SDA). Tako su pisali njegovi simpatizeri nakon saznanja da Bašić nije ušao u sastav 31 vijećnika Gradskog vijeća Zenica.

Senad Bašić, o kome sam pisao nakon objavljivanja izbornih rezulatata završio je na 12-toj poziciji, što nije bilo dovoljno za ulazak u vijeće jer im je pripalo jedanaest mjesta.

Godinu poslije, na zadovoljstvo većine stanovnika Gradišća, Bašić će ipak ući u sastav Gradskog vijeća Zenica. Prema izvorima 32.vijećnika, njegov stranački kolega Selim Karahasanović podnio je ostavku na mjesto vijećnika GV Zenica, a Senad bi trebao zauzeti njegovo mjesto nakon potvrđivanja od CIK-a BiH.

Sa 2.635 osvojenih glasova sigurno zaslužuje mjesto u Gradskom vijeću Zenica, a ja mu usput čestitam i želim što više dobrih inicijativa za Grad i njegovu mjesnu zajednicu kao i ispravnih odluka koje će donositi po svojoj savjesti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi