Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


petak, 6. listopada 2017.

Druga Skupština JKP “Zenicatrans” u ovoj godini: Razriješen stari i imenovan novi Nadzorni odbor Zenicatransa-prevoza putnika

Skupština JKP "Zenicatrans-prevoz putnika" d.d. Zenica na vanrednoj sjednici održanoj 3. oktobra 2017. godine donijela je Odluku o razrješenju dosadašnjih članova NO JKP "Zenicatrans-prevoz putnika" d.d. Zenica, piše na zvaničnoj web.stranici Grada Zenica.

Također, na ovoj sjednici Skupština je imenovala privremeni NO JKP "Zenicatrans-prevoz putnika" d.d. Zenica do okončanja procedure izbora novog NO JKP "Zenicatrans-prevoz putnika" d.d. Zenica.

Članovi privremenog NO JKP "Zenicatrans-prevoz putnika" d.d. Zenica su:

1. Vahdet Drino, dipl.oec

2. Adnan Džano, mr. oec

3. Amel Krivdić, ing. saobraćaja

Podsjećam, ovo je druga Skupština u ovoj godini, u maju je održana Skupština preduzeća na kojoj je utvrđeno da se ovo preduzeće i pored teškog stanja ne predaje iako poreze i doprinose državi ne plaćaju od 2013.godine. U 2016.godini izdvajanja za doprinose ne uplaćuju za još 9 mjeseci. Sve javno i transparentno! Stanje je i dalje teško, ali se nadaju sporazumu sa Poreskom upravom....Sve ove godine Grad Zenica i Poreski ured u Zenici, kao i Nadzorni odbor i Odbor za reviziju znaju za ogromne gubitke preduzeća i neplaćanje poreza i doprinosa ali bez ikakvih problema usvajaju revizorske izvještaje (ako uopšte postoje) izvještaje direktora, Nadzornih odbora i Odbora za reviziju. Dakle, svjesno “varamo” državu za državne doprinose i obaveze i uredno ih prikazujemo na radničkim platnim listama kao da su plaćeni. Niko ne reaguje. Ni Gradsko vijeće, Porezni ured u Zenici, niti bilo koja druga institucija a za par godina će radnici vapit za pomoć i reprogram dugovanja kao i u slučaju nogometnog kluba “Čelik” ili drugih preduzeća koja su sada već u stečaju.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi