Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


ponedjeljak, 9. listopada 2017.

Dok su Zeničani rasipali vodu i uživali u fontanama mještani Tišine oskudjevali s vodom

"U mjestu Tišina, nakon više od 20 godina, više od 130 stanovnika konačno rješava pitanje vodosnabdijevanja", između ostalog, rečeno je tokom puštanja u rad mjesnog vodovoda, javlja rtv ze.

Sredstva je obezbijedila Gradska uprava, dok su građevinske radove uradili sami mještani.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo što je projekat realizovan u kratkom roku, ali i postavio pitanje zašto je stanovnicima Tišine 20 godina uskraćivano osnovno ljudsko pravo, tim prije jer nije riječ o velikoj investiciji.

Okupljenim mještanima gradonačelnik je obećao da će nastaviti sa realizacijom svojih predizbornih obećanja, te da ova mjesna zajednica neće biti više zaboravljena.

Radovi na vodovodnoj mreži, odnosno proširenju razvodne mreže u dužini od 450 metara i izgradnja 3 vodovodna okna, koštali su Gradsku upravu 13.000 konvertibilnih maraka.

Dakle, dok su Zeničani rasipali vodu i uživali u fontanama mještani Tišine su oskudjevali s vodom iako je za njeno dovođenje u mjesni vodovod bilo potrebno samo 13.000 maraka. I zaista, postavlja se pitanje zašto je mještanima Tišine 20 godina uskraćivano to osnovno ljudsko pravo?


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi