Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


petak, 20. listopada 2017.

Babina rijeka: Fekalije od izvora do vodozahvata Kasapovića

- GRAD ZENICA NEMA ALTERNATIVU ZA VODOSNADBIJEVANJE!

Izjavama iz JP VIK pokušavaju amortizovati moguću blokadu izvorišta Krušćica a sve sa ciljem da se ne stvara panika i zabrinutost građana Zenice :

" -Ukoliko ipak dođe do najgoreg scenarija, JP VIK ima spremno rješenje: povećanje proizvodnje pitke vode s vodozahvata Babina rijeka, koji inače koristimo u minimalnoj mjeri, a uz izvorišta Strmešnjak i Klopče, mogli bismo zadovoljiti potrebe vodosnabdijevanja za period do normalizacije stanja, – ističe Sivac, podsjećajući da JP VIK vrši konstantne monitoring mjere, promptno otkanja kvarove na mreži i drži gubitke pod kontrolom "

Zašto se koristi Babina rijeka u minimalnoj mjeri?

Saznat će te surovu istinu ako posjetite vodozanvat u zaštićenoj zoni naselja Kasapovići. Više nije zaštićena nego što jest a što govori smeće i sve onečišćene vode koje se ispuštaju u Babinu rijeku od njenog izvora do vodozahvata Kasapovića. Sela koja se nalaze uz korito rijeke Babine rijeke nemaju riješeno odvođenje kanalizacionih i drugih otpadnih voda što sve ima uticaja na kvalitet vode u koritu.

Apelujem na građane Zenice i pozivam ih da se organizovano pridruže mještanima naselja Krušćica i pomognu borbu koja ima zajednički cilj zaštita vodozahvata i toka rijeke Krušćice koja je životno važna za sve.autor: Hasan Kreho, građanski aktivista

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi