srijeda, 20. rujna 2017.

Otkriveno ko nam ispire mozak ili ko od Zeničana pravi magarce!

Da bi povjerovali u istinitost članka ljude ne zanima šta piše, već ko piše... "Slobodna Bosna", koju mnogi ne simpatišu pokušala je objasniti šta se to u Zenici dešava na svoj način, a ja ću na svoj.

Otkriveno je ko stoji iza lažnog profila Salyvena Oneela, i još 5-6 drugih, koji siju mržnju prema svima koji govore i pišu o malverzacijama Kasumovićeve ekipe. Da li je na pomolu novi skandal? Sudeći po najnovijim objavama koje iskaču iz sata u sat na društvenoj mreži, jeste. U malverzacijama ili bolje rečeno saradnji sa "glavnim" lažnim profilom koji je dobivao direktne instrukcije od Armina Mujkića, savjetnika gradonačelnika i šefa PR službe učestvovala su i neka poznata imena zeničke političke scene. Između ostalih i Sanja Renić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica, Almir Babajić, vijećnik GV Zenica , Adnan Zuban, Nermin Mehić, svi iz redova SDP-a, Edhem Fejzić zastupnik u Skupštini ZDK idr. Da li se radi o promjeni, odnosno prelasku iz njihovih dosadašnjih političkih stranaka i pridruživanju Nezavisnom bloku FK? Edhem Fejzić, kantonalni zastupnik mi je neki dan u razgovoru kazao da je moguće, odnosno potvrdio mi je da je imao poziv u Nezavisni blok.

“Jedan od aktera počeo je na svom FB profilu objavljivati međusobne razgovore predsjedavajuće Gradskog vijeća Zenice Sanje Renić, savjetnika gradonačelnika Armina Mujkića, pa i samog gradonačelnika Kasumovića koji mu za odanost nudi posao u nekoj američkoj prodavnici oružja”, piše Slobodna Bosna.

Dakle, u pitanju je trošenje budžetskog novca u internet kampanju političke stranke Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice i njegove PR službe pod vodstvom Armina Mujkića, njegovog savjetnika koji mi je samo prije nekoliko dana tvrdio da nema ništa s tim. Osim trošenja narodnog novca u takvu vrstu kampanje, ono što su poslednjih nekoliko mjeseci radili je za svaku osudu. Malo je reći sramotno, skandalozno ili bezobrazno. O svemu je obavješten i A. Š., kantonalni tužilac koji je nakon ranijeg pisanja 32.vijećnika, članka pod naslovom "ko je ubio nadu" formirao predmet. Naglašavam da ovo nije dio oficijelne istrage, a da li su uopće nešto radili, do zaključenja ovog članka nije mi poznato.

Nakon mog objavljivanja nezgodnih pitanja i članaka na blogu 32.vijećnik krenuli su i u kampanju rušenja ugleda autora bloga, tj. moje malenkosti o čemu ne mislim trošiti riječi i pravdati se, jer nemam oraha u džepovima.


Armin Mujkić, savjetnik gradonačelnika i nalogodavac izvjesnog Almira Čajlakovića (Salyvena O neela) i drugih 5-6 lažnih profila je kreator zbunjivanja javnosti i pljuvanja po čestitim građanima koji se 
 usude progovoriti "protiv" gradonačelnika Zenice i njegovog nerada. Građanke i građane Zenice, nečije komšije, muževe, supruge, sestre ili braću nazivali su kurvama, pederima, narkomanima, alkoholičarima idr. nadimcima. Sve je počelo sinoć na profilu Čajlakovića kada su građani Zenice mogli vidjeti njihov “međusobni obračun” u kojem su privatne prepiske u vidu screenshotova izletjele na fejsbuk zid. Najgora "kletva" fejsbuk korisnika “daBogda ti privatne poruke izletjele na zid”, zadesila je Kasumovićevu ekipu koja je terorisala građane Zenice. U tim konverzacijama Čajlakovića i Mujkića, vidjeli smo, između ostalog, kako nisu prezali ni od pljuvanja po umrlom Ekremu Kahrimanu, bivšem direktoru vodovoda izmišljajući kako mu na sedminu nije došlo ni osam ljudi.

Dakle, na screenshotovima se može vidjeti kraća prepiska sa Sanjom Renić, Mirzom Subašić, bliskim saradnikom gradonačelnika i samog gradonačelnika Zenice koji mu u jednom screenshotu nudi posao u nekoj američkoj prodavnici oružja. Na adresu 32 vijecnika stigla je i prepiska Čajlakovića i Edhema Fejzića vezano za pritisak na Poreznu upravu putem Kantonalne skupštine oko dobijanja licence iako Zenicatrans duguje skoro 4 miliona maraka poreznog duga koji niste vidjeli a i ne morate. Ipak su to privatne poruke koje nije lijepo davati u javnost, pogotovo što neke od njih mogu izazvati veliki, ama baš veliki skandal i u njihovim privatnim životima. 

Njihove prepiske u screenshotovima koje je objavila "Slobodna Bosna" možete pogledati i ovdje:

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...