Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


nedjelja, 24. rujna 2017.

Novi predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica bi mogao biti bilo tko

Nakon što su je “mekinjaši”, “kišne gliste” ili kako ih je već nazivala, smijenili postavlja se pitanje ko će biti novi predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica?!

Građani špekulišu sa preostala dva nebošnjaka u Gradskom vijeću Zenice (Mladen Simić SDP ili Goran Bulajić DF) a gradonačelnik urla i moli vijećnike s govornice da paze koga će izabrati da se ne bi poslala loša slika u svijet, odnosno okruženje, iako u okruženju baš i ne vode brigu ima li Bošnjaka na tim funkcijama. U Republici Srpskoj, tačnije u Banja Luci sjedi 30 Srba + 1 nacionalne manjine, a i taj je "Crnogorac" tj. bar je to bio onda kad mu je pripadnost nacionalnoj manjini bio uslov za mjesto podpredsjednika parlamenta RS-a. Dakle, u njihovom Gradskom vijeću nema niti jednog Bošnjaka.

Gradonačelnik i sam zna da priča ublehe kad kaže da to mora biti nebošnjak jer vijećnici vrlo dobro znaju da je predsjedavajuća dolazila iz reda “Ostali”. Dakle, novi predsjedavjući GV Zenica može biti bilo tko ko se izjasnio prilikom popunjavanja obrasca za CIK kao “Ostali”.

Imajući vidu gore navedeno ostaje neizvjesno ko bi mogao biti novi predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi