srijeda, 20. rujna 2017.

Da li je Sanja Renić “vuk u jagnjećoj koži”?

Da li je Sanja Renić “vuk u jagnjećoj koži”?

Od samog početka u svađi je sa sekretarom vijeća, jednom od službenica gradske administracije, vijećnicima, njihovim političkim strankama, sa članovima vlastite stranke... “Sama protiv svih”, rekli bi, isto kao i za mene.

Sanja Renić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica je političarka o kojoj sam najviše pisao, i to u pozitivnom svjetlu... Između ostalog i da se na njoj vrši mobbing od strane Gradonačelnika i Dževdane Brajić, bivše direktorice Stručne službe Vijeća i načelnika. Žao mi je što ću vas razočarati s ovim člankom ali sam mišljenja da se i 32.vijećnik i javnost treba riješiti dileme i saznati da li je naša Sanja poklekla pritiscima nove uprave, odnosno da li je promijenila “stranu”. Obzirom da se večeras i ona oglasila i nazvala me nekadašnjim borcem za pravdu i "taračem" Snage Centra, da rezimiramo neke stvari.


Osim njenog demantovanja medija na društvenoj mreži facebook o stanju u azilu i neuhumanim uvjetima pasa prema kojem smo njoj trebali vjerovati na riječ a ne fotografijama koje su objavili mediji, njeno poslednje saopštenje za javnost u kome se otvoreno stavila na stranu gradonačelnika u kojem su svi, osim nje, krivi za sveopšti haos na zeničkoj političkoj sceni. Zanimljiv podatak je i da je njeno saopštenje po prvi put objavljeno na zvaničnoj web.str. Grada. Njena dosadašnja saopštenja su kretala uglavnom sa sarajevskih portala. Međutim, tu nije kraj. Obzirom na dešavanja u zadnjih mjesec dana (izjave Sanje Renić putem el.medija) Predsjednica, podpredsjednica, dio članova GO NS Zenica i dio članstva NS Zenica se ograđuju od iznešenih izjava u javnosti od strane vijećnice NS Zenica, Sanje Renić, a koje se odnose na navodno izmišljene napade na NS Zenica od strane SDA i Snage centra.

“Iza komunikacije Sanje Renić sa SDA i Snagom centra NE STOJI Naša stranka Zenica, kategorički trdimo da Sanja Renić nema podršku Gradskog odbora NS Zenica”, kazali su u saopštenju za javnost prilikom napuštanja stranke, njih 18, na čelu sa Vildanom Dedić, kandidatom za gradonačelnika Zenice proteklih izbora.

Dakle, ne valja njih 18, njenih bivših kolega, ne valjam ja, ne valjaju ljubitelji pasa lutalica, ne valja Snaga Centra, ne valja niko. Samo ona valja. O njenoj kulturi i izražavanju, odnosno nazivanju borca za pravdu -“taračem” nije potrebno komentarisati. Bolje biti i tarač nego to što si ti, gospođo Sanja! Kada si sjedila sa mnom i kovala planove protiv gradonačelnika i njegovog sekretara nisi tako govorila. Znam, tebi je najbitniija profesionalizacija i 3.500 maraka, novcu o kojem sam pisao na molbu tvog savjetnika da ti ga treba dati ali sam pogriješio. Nisi zaslužila ni tih 500 koje uzimaš za to što ne znaš voditi sjednicu. Napravila si cirkus od Gradskog vijeća i dobro znaš da si ti najodgovornija za njega.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...