Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


srijeda, 27. rujna 2017.

180 dana razmišljanja Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona

Obzirom na informaciju koja je objavljena u medijima da će Tužilaštvo Ze-do kantona sprovesti istragu o nezakonitom proglašenju Budžeta za 2017. od strane Gradonačelnika Grada Zenice postavlja se pitanje :

Zašto je bilo potrebno 180 dana tj. od 30.03. do 26.09. 2017. da Tužilaštvo Ze -do kantona shvati i objavi informaciju da će provesti navedenu istragu obavijestivši 26.09. 2017. na upit jednog internet portala iz Zenice ?

Napominjem da je po meni navedeno samostalno proglašenje Budžeta od strane Gradonačelnika Grada Zenice bilo jednostavno prepoznati kao krivično djelo da se sada građani i nadležne institucije u Ze-do kantonu i Federaciji BiH trebaju zapitati o stručnosti i efikasnosti Tužilaštva Ze-do kantona.

Prema Članu 110 ( Donošenje budžeta )Statuta Grada Zenica je jednostavno shvatiti i bez završenog pravnog fakulteta :

1) Nacrt budžeta Grada Gradskom vijeću podnosi Gradonačelnik ,

2) Budžet Grada donosi Gradsko vijeće .

Postavlja se pitanje : Zar je to teško bilo shvatiti da Gradsko vijeće čine Gradski vijećnici ?

O ovom slučaju koji je težak "43.675.600,00 KM se moraju izjasniti i poslanici Skupštine Ze-do kantona na jednoj od narednih sjednica a sve u smislu zaštite javnih sredstava od strane stručnijeg i efikasnijeg djelovanja Tužilaštva Ze-do kantona.

autor: Hasan Kreho, građanski aktivista

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi