nedjelja, 27. kolovoza 2017.

Mi se trudimo da nam djeca ne budu na ulici a oni nas oguliše, haram im bilo

Slučajno saznajem da je u Zenici u periodu od 25. do 27. augusta održan 19. Međunarodni košarkaški turnir za mlade “Kengur kup 2017”. Povod za moje pisanje o ovom događaju i klubu “Kengur” je pismo jedne zabrinute Zeničanke u kojem izražava sumnju u “pronevjeru novca”.

Naša sugrađanka je htjela pisati Gradonačelniku ali nije bila sigurna da će njene riječi stići do njega. Tvrdi da je moja stranica jako čitana i da mi ljudi vjeruju. Ono što je htjela upitati gradonačelnika je sljedeće: “Gradonačelnik se hvali kako je grad pomogao ovo okupljanje. Zašto onda naša djeca moraju davati po 10 KM da igraju. Gdje su te pare, ko se rastalio? Godinama plaćamo članarinu klubovima a nikad nismo nikakvu priznanicu dobili, svaki mjesec traži drugačiju sumu. Te za salu, te za popravke a danas saznam da Grad daje besplatno školske sale za treninge košarkaskih klubova. Pa ima l’ iko da stopira ovu otimačinu od ovog jadnog naroda”. Mi se trudimo da nam djeca ne budu na ulici a oni nas oguliše, haram im bilo, ističe na kraju pisma.

Dakle, iz press konferencije je vidljivo kako će ovogodišnji turnir okupiti oko 500 učesnika, a nastupit će 45 ekipa iz više zemalja. Izjava Gradonačelnika Zenice u kojoj tvrdi da je do sad 500.000 maraka podjeljeno sportskim klubovima znači i da je “Kengur” klub dobio dio tih sredstava. Konkretno za ovaj događaj Grad Zenica je sponzor, a prema riječima naše sugrađanke učesnici turnira će izdvojiti po 10 maraka.

Ako 500 najavljenih košarkaša i košarkašica moraju izdvojiti po 10 maraka to je ukupno 5.000 maraka, koliko košta i iznajmljivanje Gradske arene, a ako je JP “Za upravljanje i održavanje sportskih objekata” d.o.o. Zenica i direktor Feđa Jovanović partner ovog događaja, po čemu je onda Grad Zenica sponzor?

Enver Jahić, osnivač i predsjednik kluba Kengur na press konferenciji između ostalog kaže kaže da omladine ima, hvali ih kako ustaju rano, treniraju a zatim izdvaja kako je profesor koji ih trenira nezaposlen i da će, “ako Bog da” dobiti posao. Dragi Envere, a šta “ako Bog ne da”? Znači li to da ćete toj djeci nastavit uzimat pare da bi platili tog profesora? A ako im nastavite uzimat pare, mislite li da će i dalje biti omladine u Zenici?

1 komentar:

  1. Kad naša draga sugrađanka toliko voli djecu neka obuće sportsku opremu i svoje slobodno vrijeme neka utroši na treniranje tolko voljene ali tuđe djece. Naravno reći ćete da nema potrebno znanje da to radi, ali vidite da bi se došlo do tog znanja treneri su to morali platit, jer i sami znate kod nas školovanje nije besplatno. Na stranu to što nam, zahvaljujući političarima djecu treniraju bravari, kuhari, ribari, metalurzi, zaštitari, zatvorski čuvari i ostali kojima je to dodatna zarada, a ako bi isti otvorili ljekarske ordinacije, e onda bi se u to umiješala policija i tužilaštvo. Pa draga gospođo ako Vam je Treniranje u Klubu skupo sami trenirajte svog Šampiona.

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...