srijeda, 16. kolovoza 2017.

Izbjegavajte kretanje po raskrsnici Safvet-Bega Bašagića i Masarykove ulice

Poštovani sugrađani,

na početku Masarykove ulice počeli su radovi na dogradnji stambenog objekta koji obuhvaćaju i demontažu azbest-cementnih salonit poloča sa krova. Kao što je poznato riječ je o visoko rizičnom tj KARCENOGENOM materijalu koji je izuzetno opasan po ljudsko zdravlje i zakonom je propisano da samo firme specijalizovane i registrovane za tu vrstu radova mogu obavljati demontažu i zbrinjavanje ovih materijala. Na gradilištu nema znakova upozorenja a niti radnici koji izvršavaju radove imaju propisanu zaštitnu opremu te upozoravam sve građane Zenice da izbjegavaju kretanje po raskrsnici Safvet-Bega Bašagića i Masarykove ulice.

Obzirom da zaposleni u gradskoj upravi redovno čitaju "Veselu svesku" očekujem da će izvršiti inspekcijsku kontrolu odgovornih na gradilištu, naravno ako inspektori imaju propisanu zaštitnu opremu za ovu vrstu rada.

PS

Svekoliki puk je jako zabrinut za zdravlje gradonačelnika pošto je njegova kancelarija blizu gradilišta Ovo je još jedno trovanje sa dozvolom.

(32.vijećnik)

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...