Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


četvrtak, 10. kolovoza 2017.

Hasan Kreho traži preispitivanje Rješenja o imenovanju direktora JU Dom porodica Zenica

Hasan Kreho, dipl. ing. građanski aktivista pisao na adresu Gradonačelnika i Predsjedavajuće GV Zenica...

“Obzirom na informacije koje je objavio Centar za istraživačko novinarstvo -CIN da li će te u Gradskom vijeću preispitati Rješenje o imenovanju direktora JU Dom porodica Zenica , a koje je objavljeno na strani broj 4 u Službenim novinama Grada Zenica broj 8 od 04. augusta 2017. godine”, piše Kreho.

Podsjećam, Centar za istraživačko novinarstvo -CIN je objavio imena trideset i pet delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH koji su na ime “lažnog smještaja” i naknade za odvojeni život naplatili iz budžeta oko 158.000 maraka. Za razliku od prethodne dvije godine, za ovu i sljedeću će ukupno uzeti 672.000 maraka.

Među njima je i ekonomistica Draženka Subašić, nova direktorica JU Dom porodica Zenica i Ismet Sarajlić, SBB Zenica.

Video prilog CIN-a
 :

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi