Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


nedjelja, 23. srpnja 2017.

O tome se govori: Postrojavanje zeničkog SDP-a i DF-a u Pjongjangu!?

Niko ne piše o tome, a svi pričaju...

Ovo što ćete vidjeti u video prilogu nije ono što su vidjeli vijećnici dvije sestrinske stranke socijaldemokratskog opredjelljenja. Ne, nije Pjongjang, niti Song Đu Kim (Kim Il-sung) sjevernokorejski političar i državnik (komunistički diktator). Ovo je Grad Zenica, gradsko vijeće, Fuad Kasumović i njegova “išaretom” naredba ko će dignuti ruke za ponovno brojanje glasova.

O čemu se radi? Riječ je o gradonačelnikovom prijedlogu dopune tačke dnevnog reda za slanje pisma premijeru Zeničko dobojskog kantona da povuče odluku o ocjeni ustavnosti odluke o komunalnim taksama, a sve što više vrijeme odmiče sve više ga hvata panika, tako da to postaje i sve veći cirkus. Nakon glasanja o slanju pisma, nezadovoljan ishodom glasanja, gradonačelnik izlazi za govornicu i traži ponovno, pojedinačno glasanje. Obzirom da gradonačelnik nema pravo tražiti ponovno glasanje a tražio ga je, nešto kasnije pogledom i pokazivanja rukom, kao što se vidi na video snimku, vijećnici iz redova SDP-a i DF-a slijepo izvršavaju zapovijed.

Pogledajte video vježbanje brojanja do 27.:Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi