utorak, 4. srpnja 2017.

Naslovom prevarili i nevladine aktiviste

"Kasumović pobijedio- kladioničari pune budžet”, naslov PR grupe šestorice  novoprimljenih zeničkih državnih službenika koji su prenijeli iskusni lokalni i federalni mediji prevario je čak i pojedine građanske aktiviste koji pomno prate dešavanja na zeničkoj političkoj sceni.

Za Hasana Krehu, građanskog aktivistu informacija po kojoj je na osnovu naloga Porezne uprave Federacije BIH - KantonalnI poreznI ured u Zenici izvršio blokadu računa poreznih obveznika iz grupe pravnih lica "lutrije, igre na sreću ,sportske kladionice" za 2015. i 2016. a po osnovu Odluke o komunalnim taksama Grada Zenica za 2015. i 2016. godine izgleda kao “dobijena bitka ali pred izgubljen RAT”.

Rekoh sinoć, kad je u pitanju naslov, igramo se s inteligencijom građana. Nešto što je u svijetu sasvim normalno pokušava se pripisati gradonačelnikovom “uspjehu”. A normalno je da institucije koje kontrolišu poreze blokiraju račune obveznika pa čak i hapse jel de...

Prema saopštenju koje je Kreho uputio medijima, upravi Grada Zenica vrlo brzo obit će se o glavu kada se donese presuda na Ustavnom sudu Federacije BiH a koja će biti 100 % u korist zaštite interesa kladioničara po osnovu jednakopravnosti obavljanja djelatnosti.

“Napominjem da je Odluka o komunalnim taksama neodrživa i diskriminirajuća i da iste nisu dio legislative koja reguliše ovu grupu poreznih obveznika nego je to nadležnost Federacije BiH”, ističe Kreho.

Lokalna zajendica nije ta koja se bavi uređenjem finasijskih obaveza poreznih obveznika iz grupe pravnih lica "lutrije, igre nsreću,sportske kladionice" .Obzirom na odnos političkih snaga na nivou Federacije BiH to se može sa sigurnošću može reći da je to pitanje "kladionica" jednak odnosu političkih stranaka SDA i HDZ BiH kao parlamentarne većine. Novce koje uplate kladionice do donošenja odluke Ustavnog suda Federacije BiH kladionice će sigurno potraživati na Sudu za arbitražu u Beču na kojem će dobiti uplaćeni novac i kamatu .Poslije Odluke Suda za arbitražu u Beču u korist pravnih lica "lutrije, igre na sreću ,sportske kladionice" Budžet Grada Zenica bit će u kolapsu. Zato upozoravam da je Gradonačelnik dobio bitku ali prema pravu i zakonima domaćim i međunarodnim izgubit će rat.

Loši savjetnici Gradonačelnika Zenice i njegova avantura sa Odlukom o komunalnim taksama obit će se o glavu i građanima Grada Zenice kroz kolaps Budžeta, piše na kraju saopštenja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...