Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


subota, 22. srpnja 2017.

Kume ima l' posla kod tebe u Zen'ci?

Danas idemo s jednim kratkim člankom i nagradnim pitanjem od pola miliona maraka, za one koji znaju čitati....

Prema raspoloživim informacijama, naše zeničke firme oskudjevaju s poslovima: što zbog nezainteresovanosti gradonačelnika za realizacijom poslova predviđenih u budžetu 2017.godine, što zbog moguće korupcije prilikom davanja poslova, ali i naizgled, smanjenog inteziteta punjenja budžeta kojeg je gradonačelnik Zenice sam proglasio. Međutim, po srijedi je nešto sasvim drugo i nije sve tako crno kako nam se čini.

Dakle, posao ne dobijaju samo ona preduzeća kojima gradonačelnik jednostavno ne dozvoljava da rade i pored Zaključka Gradskog vijeća iz samo njemu znanih razloga.

Prema izvoru bliskom 32.vijećniku klizište "Bistričak" radi jedna mala firma iz Tešnja čiji direktor je kum direktora Kantonalne uprave civilne zaštite.

Nagradno pitanje za pola miliona maraka glasi: kako direktor jedne male firme iz Tešnja zove direktora Kantonalne uprave civilne zaštite u Zenici?

Odgovor: kumeeee

Naravno, od pola miliona nema ništa, ni meni ni vama koji ovo čitate. Skoro pola miliona maraka košta sanacija štete nastale aktiviranjem klizišta "Bistričak".
Do slijedeće aktivnosti, zdravi i veseli bili, živjeli!

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi