srijeda, 19. srpnja 2017.

Brinu o budžetu a prodaju zemlju po desetorostruko nižoj cijeni!?


Naredna sjednica Gradskog vijeća mogla bi pokazat ko i koliko zaista brine o budžetu. Planirana prodaja zemljišta neposrednom pogodbom po desetorustruko, odnosno dvedesetorostruko nižoj cijeni od prethodne, prema kojoj je zemljište na istoj lokaciji putem tendera prodato za 2.160,00 po metru kvadratnom pravi je pokazatelj maćehinskog odnosa naspram državne imovine.

Da li će gradski vijećnici nepoznavanjem ili, nebrigom za državnom imovinom podržati Prijedlog Zaključka o prodaji građevinskog zemljišta ,meni više nije ni bitno. Bitno je da se napokon pokazalo koliko ih predlagač smatra glupim i naivnim.

Predlagač prodaje građevinskog zemljišta je Služba za urbanizam, imovinsko pravne geodetske poslove i katastar nekretnina, a cijena po kojoj su naumili prodati je 160 maraka po kvadratnom metru, dok je kako rekoh građevinsko zemljište na istoj lokaciji prije nepunih desetak godina putem tendera prodato po 2.160, 00 maraka po kvadratnom metru.

Prodajna cijena utvrđena je na osnovu dostavljene procjene vrijednosti nekretnine od strane Komisije za procjenu nekretnina 06.06.2017.godine. Dakle, nova vlast, nova cijena građevinskog zemljišta, nova briga i novi način prodaje državne imovine. Konkretno, radi se zemljištu na veoma atraktivnoj lokaciji u naselju Mokušnice, a o kojoj kompaniji se radi, manje je važno. Važno je napomenuti da će se Prijedlog zaključka naći na usvajanju pred gradskim vijećnicima već sutra.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...