četvrtak, 6. srpnja 2017.

Branko Montenegro: o čemu tačno da se očitujemo i kome, zašto se to odnosi na KTG Zenica?

Lik koji nam je neki dan u ime KTG-a pokušao odgovoriti na dio pitanja između ostalog tvrdi da se elektrana na plin izgradila prije 7 godina, danas ne bi bilo ni problema grijanja (kineske kompanije su htijele ulagati dodatno u grijanje i modernizaciju sistema u Zenici) i ne bi bilo problema oko stabilnosti sistema.

Dakle, da je babi mu*a bila bi deda...

U ovom vrelom danu ponovit ću pitanja koja su navela “anonimnog” korisnika da pokuša objasniti javnosti što se zapravo desilo sa elektranom/toplanom u Zenici, a prema najnovijim informacijama, nisam samo ja pitao zašto nema izvještaja o poslovanju KTG-a na sjednicama Gradskog vijeća Zenica.. vezani tekst “Javnost nije pravilno informisana”.

No, zaista šta je sa 25 % osnivačkog udjela Grada u tom preduzeću? Šta je sa članom Nadzornog odbora iz Grada?  Postoji li uopće ta firma? Ako ne postoji, kad se ugasila i čije je sad zemljište na kojem se (ne)nalazi KTG koje je vrijedno nekoliko miliona?

Gradsko vijeće je, koliko znamo identifikovalo problem grijanja i vođena je i javna rasprava o prijedlozima i mogućim rješenjima budućeg grijanja grada gdje je između ostalih jedan od mogućih distributera bilo i preduzeće KTG.

Zašto KTG 20. aprila nije učestvovao u raspravi na GV i branio svoje rješenje. Zašto nije počela realizacija projekta. Zašto ne dadnu ugovor, nego ga kriju?

Sličan upit poslat je i direktno iz gradskog vijeća. Odnosno, na adresu KTG-a putem e-maila i službene pošte poslat je Zaključak gradskog vijeća o provedenoj javnoj raspravi koji u tom preduzeću navodno nisu razumjeli ali su ipak napisali odgovor, i to u dva navrata, 04.05.2017 godine i 22.06.2017.godine.

Na upit KTG-u nakon provedene javne rasprave iz aprila ove godine, odgovorio je lično Branko Montenegro koji valjda ne razumije “naš” jezik i nije mu jasno o kojoj joint venture kompaniji se radi, ko su učesnici i sa kojim ciljem se osniva i zbog tog traži dodatna pojašnjenja za koja nemam informaciju da li su više ikada poslata. Po svoj prilici, ukoliko dođe do realizacije joint venture kompanije i kupovine kotlova kojom se pravi medveđa usluga Mittalu, možemo očekivati i tužbu od strane KTG Zenica, a odgovor Montenegra može poslužiti jedino u svrhu dokaza na nekom od nadležnih sudova.

U pismu Branka Montenegra,...između ostalog stoji da mu posebno nije jasan stav 2 koji sadrži zahtjev da se iz KTG-a očituju kao subjekt koji je učestvovao u “ovom” projektu. Prije svega navodno im je nejasno na šta se odnosi “na ovom projektu”, o čemu tačno da se očituju i kome, zašto se to odnosi na KTG Zenica , koji je pravni osnov i pravno dejstvo njihovog očitovanja, te kakve ugovore,kome i na kojem pravnom osnovu trebaju dostaviti napominjući da je KTG Zenica do sada uvijek pružala svaku vrstu podrške Gradu Zenica i odgovarala na svaki zahtjev gradske uprave.


Ako Branku Montenegru nije jasno šta hoće ovi iz gradske uprave, nama, sitnoj buraniji nakon ovog odgovora KTG-a Zenica je još manje jasno šta hoće i jedni i drugi... 










Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...