Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


utorak, 30. svibnja 2017.

Snaga Centra, PRESS, Kasumović, Ustavni sud i kladionice!

Juče je na press konferenciji, gradonačelnik Zenice još jednom govorio o tome da Zenica ne bi s kamatama morala vratiti svaku marku koju bi naplatila po spornoj Odluci o komunalnim taksama. Uvjeren je da novac naplaćen od kladionica po ovom osnovu Zenica neće morati vraćati, te da se presude Ustavnog suda ne primjenjuju retroaktivno. Za svoje nedaće optužuje spin doktore, medije, Snagu Centra, Miralema Galijaševića i kladioničarski lobi a istovremeno svi zajedno “profitiraju”. Svaki dan se spominju na medijima, čak i kod mene na blogu.

Ako je podnošenjem ustavne apelacije vezano za kladioničare i komunalne takse Snaga Centra ikome učinila uslugu, učinila je gradonačelniku FK. O čemu bi inače pričao ovih 7 mjeseci.

Prema nezvaničnim informacijama, gradonačelnik i predsjednik Snage Centra su u vrlo dobrim odnosima, s Miralemom takođe, a ne smetam im ni ja, sve ostalo je pitanje politike.


Naravoučenije: Mi smo bogati uspješni privrednici, menadžeri i ulazimo u politiku za vaše dobro. Ako nas izaberete bićemo još bogatiji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi