utorak, 2. svibnja 2017.

Procurila vijest: Saznajemo zašto su gužve u gradskoj šalter sali

Gužva u gradskoj šalter sali, religijsko izjašnjavanje i masovno mijenjanje bošnjačkih u nemuslimanska imena je po svoj prilici epilog nedavnog sastanka Gradonačelnika i Radnog predsjedništva sa Međureligijskim vijećem Zenice .

Očito je procurila vijest da je na tom sastanku dogovoreno da se u skladu sa ustavnom odredbom o konsutitivnosti naroda svi oni koji su izdržali kušnju vremena, svjesni svoje žrtve, svjesni da je opstanak na svome jedini pravi izbor, ostali kao “svoji na svome” pod hitno zaposle, i to bez oglašavanja javnih konkrursa.

Osnovni kriterij bi trebao biti izjašnjavanje po religijskoj pripadnosti. Dakle, Srbima i Hrvatima će se omogućiti zapošljavanje po “skraćenoj proceduri”.

Ova odredba omogućit će ravnopravan položaj naroda u Bosni i Hercegovini i potpuno ispoštovat procentualnu zastupljenost stanovništva iz 2013.godine u zapošljavanju u državnim i javnim institucijama, a ujedno grad Zenicu prikazati kao prvi multietnički grad na čelu sa prvim multietničkim gradonačelnikom.

Namjera ovdašnje vlasti je da se dosadašnja katastrofalno niska zaposlenost Srba i Hrvata drastično poveća i u potpusnosti ispoštuje zastupljenosti ili učešće Srba i Hrvata u pojedinim službama: pravosuđu, javnim ustanovama i javnim preduzećima, policiji, obrazovanju i zdravstvu.

Tridesetpetogodišnje žene u većini slučajeva se zanimaju za policiju, a najčeća imena koja uzimaju su Mare, Kata, Ljube i Joana. Dijelu muške populacije najviše zanima zvanje ginekolog, a imena za koja se odlučuju su Miro, Hans, Željko i Zlaja. Nakon izjašnjavanja o religijskoj pripadnosti u Zenici slijedi i osnivanje i prve preoevropske stranke koja će imati 100% mješoviti nacionalni sastav sastavljen od Šabana, Muja, Hasa, Dženana, Sabira, Aezermana pomješanih sa novim Marama, Katama, Ljubama Mirama,Željkom i Zlajom.



Napomena: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna!


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...