ponedjeljak, 29. svibnja 2017.

Nesvakidašnji potez dvojice vijećnika iz redova SDA stranke!

Ono što nije zapisano kao da se nije ni desilo....U nekim slučajevima bolje bi bilo da nije ni zapisano. Međutim, mišljenja sam da su dvojica vijećnika Gradskog vijeća Zenica iz redova SDA stranke svojim nesvakidašnjim potezom zapravo htjeli medijsku pozornost. Što se mene tiče, dobili su je, i o njima pišem.

Obzirom da se sjednica održavala 25.maja, na dan masakra na tuzlanskoj Kapiji, kada je usljed pada granate, ispaljene sa položaja Vojske Republike Srpske na Ozrenu, ubijena 71 osoba, prosječne životne dobi 23 godine, Sanja Renić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica pozvala je sve prisutne da ustanu i minutom šutnje ili učenjem fatihe odaju počast u spomen stradaloj mladosti. Svi prisutni su ustali, osim trojice.

Za jednog (iza sindikalca Šatorovića) svi znamo da je invalid i da zbog toga nije ustao, ali druga dvojica, na slici desno od Kozlića, nisu invalidi, učili su fatihu, ali nisu ustali!? Da li su to uradili zbog nekog svojevoljnog bunta zato što se četiri dana ranije navršilo godinu dana od smrti bivšeg gradonačelnika Husejina Smajlovića i da li su očekivali da će predsjedavajuća najaviti učenje fatihe u spomen rahmetli Smajlovića, još uvijek nije jasno. Jasno je da nisu ustali, iako običaji tako nalažu. “Kud svi, tu i mali Mujo”....a odgovor na pitanje da li ovakvo učenje Fatihe, u raznoraznim povodima i prilikama, kao što se radi kod nas ima uporište u Kur’anu ili je novotarija koje se treba čuvati i upozoravati na nju, ostavit ću islamskim učenjacima.

Činjenica je da ova dva mala Muje nisu ustala prilikom odavanja počasti u spomen stradaloj mladosti.











Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...