petak, 19. svibnja 2017.

Ne vidim problem da se arena nazove po rahmetli Husejinu Smajlloviću

Na redu je osma sjednica Gradskog vijeća Zenica i šesti put zaredom od jula 2016.god. inicijativa da se Gradska arena u Gradu Zenica, nazove imenom rahmetli Husejina Smajlovića, nekadašnjeg načelnika Općine i prvog gradonačelnika Grada Zenica.

Očito, nekom je jako stalo da se arena nazove Njegovim imenom. Nemam ništa protiv, to je veliki čovjek koji je zadužio Zeničane i iza sebe ostavio čak i neke nezavršene projekte (Plava voda, Glavna gradska magistrala, KTG) i ne vidim razloga da se ne usvoji.

A ko je taj kojem je jako stalo? Ranije podnesene inicijative dolaze od strane: Kulturnog centra “Karneol” Zenica, Udruženja dobitnika najvećeg ratnog priznanja Zenica, OO RVI Zenica, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca i Organizacija JOB, te Senada Uzeirbegovića putem Kluba vijećnika SDA) inicijativa iz jula 2016. godine.

– iz avgusta 2016. inicijativa Komisije Vijeća za obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti,

– iz novembra 2016. inicijativa Kluba vijećnika SDA aktuelnog saziva Vijeća,

– iz decembra 2016. godine inicijativa od KPD “Prosvjeta Zenica”,

– iz februara 2017. inicijativa vijećnika SDA Selima Karahasanovića,

– iz marta 2017. ponovljena inicijativa Kluba SDA.


Dakle, osma sjednica će biti jako zanimljiva. Ako ovu inicijativu podrži gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je u svom predizbornom obećanju često isticao saradnju sa rahmetli Husejinom (projekt GGM-a) a računajući na dosadašnje jedinstvo novog saziva Gradskog vijeća nadam se da će ova šesta po redu inicijativa na osmoj sjednici  biti usvojena jednoglasno.  Kao što je usvojen Prostorni plan, Budžet za 2017.godinu, Izvještaj o radu gradonačelnika za period januar-decembar 2016.godine, Odluka o povećanju komunalnih taksi kladioničarima, Pismo premijeru ZDK sa pitanjem zašto je Odluku o povećanju komunalnih taksi poslao na ocjenu ustavnosti i mnoge druge manje-više poznate odluke. 

Napominjem, ovo nije satirični tekst i zaista mislim tako.


Podsjećam, slijedeće sedmice, 25. maja 2017.godine (četvrtak) sa početkom u 10 sati, u velikoj sali Grada Zenica vijećnici glasaju o nazivu zeničke arene "Husejin Smajlović".

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...