nedjelja, 30. travnja 2017.

U Zenici na hiljade građana drogirano!?

U Zenici je u poslednjih 5 mjeseci na hiljade građana drogirano na neobičan način. Naime, drogirani su svi oni koji su pili dva litra vode dnevno zadnjih 5 mjeseci iz gradskog vodovoda. Posledice su očigledne, a sreća u nesreći je što je droga otkrivena prije dolaska ljeta i tropskih vrućina. Na hiljade nezaposlenih, stotine otpuštenih, maltretiranih i iskorištavanih radnika, navijača Čelika, mrzitelja pasa lutalica i komunalnih radnika gleda u gradonačelnika kao u kralja "Kaligulu", po cijeli dan lajkaju po fejsbuku i napadaju njegove protivnike. Srećom, još uvijek nema ozbiljnijih prijetnji i incidenata zahvaljući lošoj internetskoj konekciji. Jednostavno zaštopa u jeku žešćih fcb.rasprava.

Počinilac ovog gnusnog čina je još uvijek nepoznat, a policija sumnja da je radnik zeničkog vodovoda zamjenio hlor s vrećom LSD-a, najpoznatije halucinogene droge, zbog koje su simpatizeri naprosto poludjeli za njim. Iz Uprave vodovoda nisu potvrdili niti demantovali ovu vijest i ne žele davati nikakve izjave dok se ne objavi ime novog direktora kojeg gradske vlasti po kazni šalju u ovu kompaniju. Iz izvora bliskih gradskoj administraciji saznajemo da je u pitanju ime Muhameda, mog adeša. Iz istog razloga ni televizija Zenica u svojim informativnim emisijama ne objavljuje ovu vijest, a tamo se s imenom novog direktora špekuliše s imenom nake "Nane" ili slično neni, baki , kažu daje sin nekog predsjednika rukometnog kuba.

Na žalost, gore navedene informacije su procurile, na fejsbuku je nastao opšti haos, sve češće se tokom konverzacije koriste psovke ističuči protivnikov seljakluk, a bh javnost se pita da li je Zenica idealno mjesto za sve one koje žele pobjeći od civilizacije.



Napomena: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna!


1 komentar:

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...