četvrtak, 30. ožujka 2017.

Ovo nije kviz ZENICA 032 KRENI, Zenica je krenula nizbrdo

Osim komentara o seljakluku i ružnim odijelima na Gradskom vijeću, ima li ovaj fcb.“ocjenjivački sud” neki dugi komentar, pitanje ili zamjerke? Recimo, koje su posljedice neusvajanja budžeta po budžetske korisnike? Ili recimo ima li ovaj “ocjenjivački sud” primjedbu na izjavu Gradonačelnika koja se odnosi na usvajanje budžeta za 2017. tj. činjenicu da ju je povukao sa dnevnog reda, uz obrazloženje da “na sastanku klubova stranaka sa gradonačelnikom, koji je održano neposredno prije sjednice Gradskog vijeća, nije postignut dogovor oko usvajanja budžeta”. Zašto se vode sjednice i prenose preko televizije ako se prije sjednice dogovore ili nedogovore oko nečega? Da li je to obična predstava za javnost ili “cirkus”?

Ima li neki komentar o napadu gradonačelnika na Haruna Bošnjaka
, novinara državne televizije, koji će imat vjerovatno i sudski epilog?

Da li je gradonačelnik u pravu zato što neće da prihvati amandmane vijećnika GV Zenica po cijenu finansijskog kolapsa? Obzirom da se od prvog aprila neće moći vršiti nikakve isplate iz Budžeta, znači li to da gradonačelnik planira, odnosno čeka da se eventualni budući bijes budžetskih korisnika preusmjeri na vijećnike GV?

Kako komentarišete to što su predstavnici Stranke demokratske akcije, Snage centra i A-SDA napustili sjednicu Gradskog vijeća uz obrazloženje da “neće dolaziti na sjednice Gradskog vijeća sve dok ne bude predložen budžet sa njihovim predloženim amandmanima? Da li su u pravu?

Gradska uprava Zenice od 1.aprila neće biti u prilici da obavlja bilo kakve isplate u skladu izvršenjem budžeta, jer na današnjoj sjednici Gradskog vijeća nije usvojen budžet za 2017.godinu.

Tokom velikog broja diskusija, replika i pauza, koje su uslijedile nakon povlačenja najaktuelnije tačke dnevnog reda, došlo je do samovoljnog napuštanja sjednice, a Predsjedavajuća Gradskog vijeće Zenice Sanja Renić je po drugi put prekinula sjednicu, ovaj put zbog nedostatka kvoruma i nije poznato kada će biti nastavljena.

Ono što je meni najčudnije je to što vidim komentar simpatizera bivšeg gradonačelnika rahmetli Hisejina Smajlovića koji glasi: “NEDASE FUDO MOGU MU PPPPPPP KAD SU ROĐENI ZENICANI UZ FUDU KRALJA ZENICE”. Ako rođeni Zeničani pišu “nedase” molim da se ispišem iz Zeničana. Neću da imam nikakve veze s njima.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...