petak, 24. ožujka 2017.

Grad Zenica u maju raskida ugovor s “Albom”?!

Gost Kontakt programa emitovanog u programu TV Zenica 16. Marta u 20:00 sati bio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. Između ostalog, gradonačelnik Zenice najavio je preispitivanje i raskid ugovora s “Albom” napominjući kako u maju ove godine ističe dvadesetogodišnji ugovor. Ugovor po kojem je Grad Zenica za ovih 20 godina dao ovom preduzeću cca 4 miliona maraka 'nako, džaba...na ime neredovnih platiša računa za odvoz smeća.

Što se mene tiče, za ovaj potez jedno veliko bravo za Fuada Kasumovića. Bravo, zato što će gradonačelnik Zenice raskinuti ugovor, odnosno ne produžiti ga sa komunalnim preduzećem "Alba", a svoj dio kapitala iz tog preduzeća, zaposlenike i komunalnu djelatnost vratiti njenom izvornom Javnom preduzeću "Komrad d.o.o Zenica u stečaju”. LogiĆno :)  To znači da će to javno preduzeće izaći iz stečaja kao oporavljeno preduzeće.... Bio bi to prvi pozitivan primjer i pokazatelj kako jedno preduzeće nakon stečaja može opet normalno funkcionisati.

Podsjećam, uskoro ističe dvadesetogodišnji ugovor između Grada Zenice i mješovitog njemačkog komunalnog preduzeća "ALBA" čijim dolaskom i sumnjivim formiranjem je i počeo raspad dotadašnjeg Javnog preduzeća "Komrad" d.o.o Zenica u kojem stečaj još uvijek nije okončan.

32. vijećnik je u saradnji s Vama, čitaocima istoimenog bloga 27 februara počeo s kvizom pod nazivom “ZENICA 032 KRENI”, a današnje pitanje,

Pitanje broj 12 glasi: Da li podržavate raskid ugovora s Albom i vraćanje ove djelatnosti javnom preduzeću u 100% vlasništvu grada ili nekom drugom preduzeću u javno privatnom partnerstvu?

ŽIRI, jedini adekvatan za tačnost podataka u vašim odgovorima bio bi u slijedećem sastavu:

1. Fuad Kasumović

2. Selver Keleštura

3. Mubera Pezo

4. Husremović Muhamed


Pogledajte video prilog o “Albi” iz programa emitovanog u programu TV Zenica 16. Marta u 20:00 sati.



1 komentar:

  1. Svaka čast ! Odnijeli su milione a odvoz smeća naplaćuju po kvadratu stana što im je bio siguran izvor prihoda ! Svu moguću pomoć pružiti ' Konrada ' , NASEM Preduzeću !

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...