utorak, 21. ožujka 2017.

Da je u nekoj drugoj državi svijeta postao državni prvak vjerovatno bi imao veću medijsku pažnju i respekt

Znate li ko je seniorski državni prvak BiH u tenisu? Zeničanin, Kerim Subašić, član Teniske akademije SportLand BA i Tenis kluba Međugorje novi je seniorski državni prvak BiH. Na dvoranskom prvenstvu BiH, održanom proteklog vikenda u SC Đulić u Širokom Brijegu, Subašić je u seniorskoj konkurenciji osvojio naslov prvaka svladavši u finalu Roberta Raguža iz TK Mostar 7-5 3-6 6-3.

Pretpostavljam da su bh mediji zanemarili ovu informaciju zato što je Zeničanin član Tenis kluba Međugorja... Međutim, ovaj mladi Zeničanin je 2012. osvojio državno prvenstvo, 2013. je bio viceprvak BiH i postao član reprezentacije, a godinu kasnije postao je juniorski državni prvak. Lani je osvojio treće mjesto na Evropskom turniru u Nišu.

Na ranije održanim dvoranskim prvenstvima BiH za tenisačice i tenisači mlađih uzrasta, članovi Tenis kluba Međugorje imali su zapažene rezultate, a najviše uspjeha imao je Edin Mulalić. Edin je na dvoranskom državnom prvenstvu u Sarajevu osvojio naslov prvaka u konkurenciji tenisača do 14 godina.

Uspjesi mladih tenisača nagrada su za njihov mukotrpan rad, ali i veliko priznanje za njihove trenere.


Ovaj momak, Kerim Subašić da je u nekoj drugoj državi svijeta postao državni prvak vjerovatno bi imao veću medijsku pažnju i respekt. Ovako mu ostaje blog 32 vijećnik i jedan portal iz Ćitluka. Ne dozvolimo da ostane na tome. Dijelite ovaj link.
















Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...